nieuws

Nieuws

Corstiaan: “Stroomstoringen los ik nu veel sneller op”.

corstiaan-lstroomstoringen-los-ik-nu-veel-sneller-opr
16 december 2015

Na zijn MBO plantenteelt is Corstiaan Steenbergen direct bij Kiepflower in Nieuwaal gaan werken. Corstiaan: “Al snel bleek dat de teelt niets voor mij was. Thuis sleutelde ik altijd al aan dingen en dus ging ik de technische kant op. Ik doe bij Kiepflower alles wat met techniek te maken heeft. Vandaag heb ik mengkleppen en lampen gereapareerd. Maar er zijn ook regelmatig storingen aan  de hoes- of bosmachines. Ook voor stroomstoringen of lekkage aan de condensgoot word ik gebeld”. 

Ik ben een cursus gaan volgen omdat ik wat meer kennis van de techniek wilde opdoen waardoor ik sneller storingen zelf kan vinden en oplossen. Je hoeft dan minder vaak een externe partij in te huren. Als het gaat om stroomstoringen heb ik tijdens de cursus geleerd hoe tekeningen gelezen moeten worden en hoe ik kan meten. Hierdoor los ik nu veel sneller stroomstoringen op. Voorheen was ik daar uren mee bezig en nu los ik dat in enkele minuten op.

Het was voor mij belangrijk om vanaf het begin alles goed bij te houden en niet achter te komen. Dat heb ik ook bij mijn werkgever aangegeven. Een keer per week was er een bijeenkomst en ik was één avond in de week bezig met huiswerkopdrachten. De theorie was direct in de praktijk toe te passen. Ik ben begonnen met de cursus elektrisch schakelen. En doorgegaan met storingzoeken in elektrotechnische installaties. Omdat ik de cursus elektrisch schakelen al had gedaan was het makkelijker om cursus stroringzoeken in elektrotechnische installaties te volgen. De cursussen volgden elkaar goed op. Ik raad iedereen aan om deze cursussen te gaan volgen. Het helpt mij elke dag om mijn werk goed te doen”.

Wil je advies over welke cursus goed bij jou past? Neem contact op met onze opleidingsmanagers.