nieuws

Nieuws

Blog: Vechten of vluchten

Vechten of vluchten
23 april 2020

De afgelopen weken heeft iedereen zijn digitale vaardigheden ontwikkeld. Denk alleen al aan de enorme vlucht die thuiswerken, digitale zorg, afstandsonderwijs, hulpinitiatieven, thuisvermaak, online leren en online shoppen hebben genomen. De behoefte was groot. Iedereen ging aan de slag. Met wat hulp de ervaringsleerweg volgen, overwonnen we de angst om iets nieuws op te pakken.

Online laten we niet meer los

Een ding is wel duidelijk, het online werken en leren laten we niet meer los. Dit zal in het ‘post-coronatijdperk’ een belangrijke rol blijven vervullen. Ook voor Kasgroeit is dit een omwenteling waar we snel op in zullen spelen. Zelf hebben we vorige week een online presentatiecursus mogen volgen en wij waren allen enthousiast hoe goed dat werkte. Ik heb ook geleerd hoe we onze online dienstverlening kunnen optimaliseren. Het geeft weer nieuwe energie!

Bedrijven die overleven

Je leest de eerste voorspellende berichten over welke bedrijven deze crisis zullen overleven. Dat zijn de wendbare bedrijven die behendig en lenig zijn. Bedrijven met stevige waarden, saamhorigheid, die samenwerken, ook met externen. Het zijn bedrijven die snel nieuwe afzetstrategieën ontdekken. Bedrijven die kennis en netwerken benutten, ook die van de medewerkers. Bedrijven die blijven investeren in ontwikkeling maar ook zeer bewust kosten besparen waar het kan. De betrokkenheid en motivatie van medewerkers is daarbij van het groot belang. Richard Branson, de beroemde CEO van de Virgin Group, zei ooit:

Als het op de toekomst aankomt zijn er drie soorten mensen: zij die het laten gebeuren, zij die zorgen dat het gebeurt en zij die zich afvragen wat er is gebeurd.

 

Hopelijk zijn de meeste bedrijven vastberaden om tot de tweede te groep te horen.

Wil je jezelf blijven ontwikkelen of een e-learning volgen? Kijk dan op groeien in je baan op onze site en hou ons in de gaten de komende tijd!