Nieuws

Blog: Meer voldoening uit je werk!

25 januari 2022

Je zit al een tijdje op dezelfde plek, bent opzich tevreden over je werk, maar haal je er nog genoeg voldoening uit? Iedereen heeft weleens zo’n moment: Er knaagt iets, je hebt behoefte aan meer, iets nieuws. Zeker aan het begin van een nieuw jaar denken veel mensen hier weer over na. En dat is goed! Bedenk je eerst goed waar het aan ligt dat je dit gevoel hebt, en doe er dan vervolgens iets mee!

Waardering

Voldoening hangt nauw samen met waardering. Als je meer waardering krijgt ervaar je ook meer voldoening. Behaal je mooie resultaten? Worden deze gezien en gewaardeerd binnen de organisatie, krijg je complimenten? Veel werkgevers denken dat werknemers vertrekken voor een hoger salaris, maar uit onderzoek van McKinsay blijkt dat vertrekkende medewerkers vooral de waardering missen. Mis jij waardering? Het is misschien spannend maar het is belangrijk dit aan te geven bij je leidinggevende.

Drijfveren

Een andere reden dat je niet genoeg voldoening uit je werkt haalt, is dat het werk niet meer aansluit bij je persoonlijke drijfveren. Je vraagt je steeds vaker af waar je het eigenlijk voor doet. Met als gevolg dat je steeds minder energie en voldoening uit je werk haalt.  Je drijfveren kunnen gedurende je leven veranderen. In het begin van je loopbaan wilde je misschien carrière maken en hoger op komen, nu wil je misschien iets willen betekenen voor anderen, mensen kunnen helpen. De adviseurs van Kasgroeit kunnen je verder helpen of je kunt via hen zelfs met een loopbaancoach in gesprek, om jouw persoonlijke drijfveren op een rijtje te krijgen. 

Talenten

Een andere reden kan zijn dat je talenten niet meer goed aansluiten bij je taken. Soms worden bepaalde taken bij je weg gehaald terwijl je dat juist leuk vond om te doen. Dit is soms noodzakelijk, maar hoe wordt dan je werk weer uitdagend? Het is belangrijk dit te bespreken met je leidinggevende.

Neuzen dezelfde kant op

Ik had laatst een gesprek met een bedrijfsleider in de sierteelt. Hij had moeite met de manier waarop het bedrijf omging met gewasbescherming, volgens hem konden ziekten en plagen veel meer worden voorkomen. Om die reden voelde de medewerker zich niet meer thuis bij het bedrijf, er waren teveel verschillende inzichten. Dit is een lastige en niet altijd te veranderen. Als een gesprek hierover niks oplevert, wordt vaak gezocht naar een andere werkgever. De arbeidsmarktadviseurs van Kasgroeit kunnen je ook verder helpen om te kijken wat bij je past.

Wil je een gesprek over opleiden en ontwikkelen of heb je algemene vragen over dit onderwerp? Neem contact met mij op! Anneke Postma, Adviseur Opleiding en Ontwikkeling bij Kasgroeit