nieuws

Nieuws

Balans gevonden met Timemanagement

balans-gevonden-met-timemanagement
9 maart 2016

Balans gevonden met Timemanagement

 

Marieke de Bruin werkt nu ruim 3 jaar als Management Assistente/Marketing en Communicatie bij SO Natural. Na haar opleiding bij Schoevers in de richting commercieel en communicatie management is ze aan de slag gegaan bij SO Natural. Marieke: “Ik had nooit gedacht dat ik na mijn opleiding in de tuinbouw aan de slag zou gaan. Ik heb nu een veelzijdige functie met veel afwisseling en uitdagende taken die ik kan oppakken. Aan de ene kant het ondersteunen van de directie en aan de andere kant het opzetten en uitvoeren van de marketing. Het leukste vind ik het organiseren van evenementen en beurzen. Deze baan sluit dan ook goed aan bij mijn opleiding”.

 

Afgelopen jaar heeft Marieke de cursus Timemanagement gevolgd bij Het Effectieve werken.

Marieke: “Hoe meer projecten ik kan oppakken hoe leuker en uitdagender mijn baan wordt, maar dat is ook tegelijkertijd ook het gevaarlijke, ik kan heel zelfstandig werken en mijn dag indelen maar je moet keuzes maken en prioriteiten stellen om het allemaal te blijven overzien”.

 

In de cursus timemanagement wordt er vanuit 5 invalshoeken een oplossing aangeboden voor deze vraagstukken. In een groep wordt er gekeken naar je persoonlijke zwakheden, het stellen van prioriteiten, je dagindeling , de afhandeling van je taken en mail maar ook komt communicatie met collega’s aan de orde. Hoe ga je om met onderbrekingen, welke taken delegeer je en hoe communiceer naar je collega’s toe.

 

Marieke: “Ik vond het een nuttige cursus, aan de ene kant een stukje persoonlijk ontwikkeling en de aan de andere kant de handvaten en tools. Je oefende met rollenspelen hoe je de focus op je werk houdt en hoe je dit aangeeft bij je collega’s, je bepaalt welke projecten wel aansluiten bij je doel en welke niet en hoe maak je daar een keuze in. Op een gegeven ogenblik moest je ook je laptop meenemen en je mailbox opschonen en indelen. Ik gebruik nu nog steeds de takenlijst en het prioriteiten stellen in mijn werk. Ook herken ik het nu beter als collega’s taken bij mij neerleggen die niet bij mij horen en hoe ik hier goed op kan reageren. Je moet de handvaten wel dagelijks blijven toepassen anders versloft het weer”.

 

Voor de toekomst zou Marieke nog graag een cursus willen volgen op het gebied van projectmanagement en een schrijfcursus.

 

17 maart organiseert Kas groeit samen met Het Effectieve Werken de workshop “Onderbrekingen en afleidingen de baas”. Deelname is gratis. Wil je meedoen schrijf je dan hier in.

 

Ook vragen over het volgen van een opleiding neem contact op met Jolanda Rosloot