nieuws

Nieuws

7 Tips om efficiënt te leren

7-tips-om-efficient-te-leren
6 april 2016

Stilstand is achteruitgang, regelmatig iets nieuws leren motiveert en geeft nieuwe uitdagingen. Maar hoe kun je nu zelf zo efficiënt mogelijk leren. Er is onderzocht dat je 70% leert via werkervaringen en het oplossen van problemen, 20% leer je via feedback en 10% leer je door het volgen van een opleiding. Met deze uitgangspunten in je achterhoofd de volgende tips om jezelf te blijven ontwikkelen.

  1. Neem zelf de leiding over wat je wilt leren. Zet op een rij wat je zou willen leren en maak een plan hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Kijk regelmatig terug naar het plan en evalueer hoe ver je bent.
  2. Wissel ervaringen over je werk uit met collega’s en vraag om feedback. Mocht je een fout maken zie dit als een leermoment, kijk terug hoe je deze fout zou kunnen voorkomen en hoe de situatie de volgende keer aanpakt.
  3. Zorg dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen op je vakgebied. Lees de vakbladen en abonneer je op nieuwsbrieven en bezoek vakbeurzen.
  4. Kijk of het mogelijk is om mee te lopen met een collega of een tijdje mee te werken op een andere afdeling. Dit geeft weer nieuwe inzichten en ervaringen.
  5. Als je voor een opleiding kiest hou er dan rekening mee wat je leerstijl is. Ben je een doener kies dan voor een praktische training waarbij je gelijk kan oefenen in de praktijk, ben je een denker dan kun je ook kiezen voor een meer theoretische training of voor een goed boek om uit te leren.
  6. Neem deel aan een studiegroep met medewerkers van andere bedrijven waarbij je ervaringen kunt uitwisselen en voorbeelden kunt bespreken.
  7. Neem de tijd om jezelf te ontwikkelen, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en competenties kost tijd.

Wil je aan de slag met je eigen ontwikkeling neem dan contact op met opleidingsmanager Jolanda