Nieuws

Dealen met de krapte

26 oktober 2021
We worden allemaal geconfronteerd met het actuele thema ‘de krappe arbeidsmarkt’. Wat kun je nu doen, wat zich later gaat terugbetalen?

Groei in de glastuinbouw

18 oktober 2021
Iedereen heeft zo zijn eigen motieven om in de glastuinbouwsector te gaan werken. Bij HilverdaFlorist kreeg Nick de mogelijkheid om stage te lopen. Bekijk de video!

Remote werken biedt kansen op krappe arbeidsmarkt

18 oktober 2021
Door de coronatijd heeft Frank geleerd dat het thuiswerken of het werken op afstand in plaats van op kantoor, veel beter bij hem past. Het remote werken wordt een grotere trend.

Eigenaar van je eigen leerplan

14 oktober 2021
Om een ‘lerende organisatie’ te worden, is het belangrijk om een bedrijfsontwikkelplan op te stellen. Dat helpt jou als ondernemer om een actieve leercultuur te creëren.

Glastuinbouw onderzoekt duurzame inzetbaarheid via sectoranalyse

11 oktober 2021
De sectoranalyse kijkt naar de stand van zaken rondom duurzame inzetbaarheid bij bedrijven en welke aanvullende activiteiten nodig zijn. 

Creëer ruimte voor ontwikkeling

6 oktober 2021
Wil je als bedrijf overeind blijven, dan zul je je moeten aanpassen. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw organisatie en jouw medewerkers daadwerkelijk mee veranderen?

Bingo! Gelukkig in je werk!

30 september 2021
Welke vakjes zou jij afkruisen op de werkgeluk-bingokaart? Wat is voor jou belangrijk om geluk in je werk te ervaren? Lees de leuke blog van Jolanda!

Leren op de werkvloer Tinte

30 september 2021
Op 23 september vond de workshop ‘Leren op de werkvloer’ in Tinte plaats. Wil jij weten waar het over ging?

Combinatie van werken en leren

28 september 2021
De Brancheopleiding Glastuinbouw is een ontwikkeltraject dat zich richt op medewerkers uit de glastuinbouw die zich verder willen ontwikkelen in of naar de rol van teeltspecialist, bedrijfsleider of teamleider.

Het afwijzen van sollicitanten

24 september 2021
Een arbeidsmarkt met meer vacatures dan sollicitanten. Vraagt dat niet om een andere blik als het gaat om het beoordelen van sollicitanten?

Archief