Nieuws

Stretch jouw werknemers

28 september 2023
Voor iedereen is het goed om zichzelf af en toe te stretchen. Iets nieuws te doen. Omdat dat goed is voor je brein en omdat je daar blij van wordt. Ook tijdens je werk is het motiverend voor werknemers om nieuwe dingen te blijven doen. 

Wist je dat...

25 september 2023
Veel mensen willen wel leren, maar starten toch geen opleiding. Waarom is het belangrijk dat je hier toch meer tijd voor moet inbouwen?

Vacature Adviseur Opleiding & Ontwikkeling

21 september 2023
Lijkt jou het leuk om ondernemers en werknemers in de glastuinbouw hiermee een handje te helpen? Dan is deze functie Adviseur Opleiding & Ontwikkeling bij Kasgroeit helemaal iets voor jou!  

Vacatureplatform en CV database per 1 september 2023 van de website

24 augustus 2023
Ons vacatureplatformen de CV database zijn per 1 september 2023 niet meer beschikbaar. Wij zullen ons per januari 2024 volledig focussen op leren en ontwikkelen van werkgevers en werknemers in de glastuinbouw. 
Steeds meer mensen willen van cum laude af

De nadruk op leren, in plaats van presteren

3 augustus 2023
In onze maatschappij wordt status gezien als succes. Een hoog diploma, cum laude geslaagd, een goed betaalde baan. Allemaal factoren die mensen zien als 'succes'. Maar is dat eigenlijk wel zo?
Vakantietips: Podcasts op een rij

Vakantietips: Podcasts op een rij

13 juli 2023
Voor je vakantie (of als je gewoon aan het werkt bent maar wel wat leuks kunt gebruiken) hebben we wat leuke podcasts voor je op een rij gezet. Podcasts met verfrissende perspectieven.
Instroomleeftijd seniorenregeling verhoogd

Instroomleeftijd seniorenregeling verhoogd

10 juli 2023
De instroomleeftijd van de seniorenregeling glastuinbouw is verhoogd naar 63 jaar. De regeling biedt oudere werknemers de mogelijkheid om 80% te werken tegen 90% van het loon.

Subsidie praktijkleren

3 juli 2023
Tot en met september kun je weer de subsidie voor 'praktijkleren' aanvragen. Erkende leerbedrijven kunnen subsidie krijgen als zij een leerplaats aanbieden. 

Bedrijfskunde voor de tuinbouw

29 juni 2023
In het najaar start de HAS weer met de training 'Bedrijfskunde voor de tuinbouw', een op maat gemaakte opleiding die de kwaliteiten van ondernemers verder helpt te ontwikkelen. 
Ontwikkelingen bij Kasgroeit

Ontwikkelingen bij Kasgroeit

1 juni 2023
De glastuinbouw is volop in transitie. Dat vraagt om nieuwe kennis, kwaliteiten en vaardigheden van (nieuwe) werknemers. Daarom gaat Kasgroeit zich vanaf 2024 volledig richten op leren en ontwikkelen.