MBO Vakbekwaam Medewerker Teelt (Voltijds/Deeltijd)

Als Vakbekwaam medewerker teelt heb je een heel afwisselende baan. De ene dag werk je op kantoor en de volgende dag werk je in de kas of buitenlucht. Je houdt van afwisseling en heb veel kennis van allerlei soorten teelt. Je kent de samenhang tussen verschillende soorten teelt en hebt technische kennis. Naast jouw uitvoerende rol, begeleid en motiveer je andere collega’s in het team. Je werkt veel zelfstandig, maar bent ook echt een teamplayer. Want samen zorgen jullie voor de beste producten!

Tijdens de opleiding volg je cursussen (theorie)  en trainingen (praktijk). Je loopt stage, werkt in kassen, hallen of de buitenlucht. Naast algemene vakken als Nederlands, Engels, burgerschap en coaching krijg je vakken als:

  • Zorgdragen voor product en oogst
  • Voorbereiden en starten teelt
  • Verzorgen van het gewas en signaleren van afwijkingen
  • Verzorgen gewas, routinematig handelenWater, bodem en bemesting
  • Inventariseren en adviseren
  • Wet- en regelgeving; spuitlicentie 1 en 2
  • Optimalisering

Tijdens de opleiding loop je regelmatig stage (beroepspraktijkvorming ofwel BPV). Tijdens deze stage maak je kennis met je toekomstige beroep en werk je aan wisselende werkzaamheden. Natuurlijk kijk je tijdens de stage of de theorie met de praktijk klopt. Werken met collega’s, leidinggevenden en leveranciers staat centraal. Je kunt ervaring opdoen bij de verschillende bedrijven. Het kan zijn dat je een aantal weken aaneen stage loopt of dat je elke week een paar dagen stage loopt.

In een BOL-opleiding heb je minimaal 30% van de tijd BPV. In een BBL-opleiding wordt er niet gesproken over stage; de praktijkervaring doe je namelijk op tijdens je werk. Wij adviseren een baan voor minimaal 21 uur per week in de sector van je opleiding. Het Zone-college maakt uitsluitend gebruik van BPV-bedrijven erkend door de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Dat motiveert!
Het Zone-college werkt ook nauw samen met bedrijven die dicht bij de opleidingslocaties liggen. Bijvoorbeeld (glas-)tuinbouwbedrijven. Zo ervaar jij heel gericht en in de praktijk hoe projecten en opdrachten werken voor jou. Je ontwikkelt je eigen vaardigheden, beroepsmatig en sociaal. Je herkent jouw eigen talenten eerder en beter, en je komt erachter hoe een beroep werkt en hoe jij zelf werkt. Zo word je waardevol voor een werkgever en ben jij die mbo’er met de juiste bagage in zijn rugzak.

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden