1. Teeltspecialist assistent

Ben je werkzaam in de tuinbouw en hou je bezig met de teelt en wil je graag meer leren over klimaat, watergift en verzorging? Of liggen hier jouw interesses en wil je graag die teeltspecialist worden, waar zoveel kwekers en veredelaars naar op zoek zijn? Dan is deze cursus perfect voor jou!

Resultaat
Je krijgt inzicht in de basiskennis over o.a. de plantengroei, bouw van de plant, osmose, waterhuishouding, celdeling, voedingstoffen, mineralenhuishouding, bemesting, grondstoffen, substraten, hiermee kan je de belangrijke ‘waarom’ vragen makkelijker beantwoorden, zoals:

  • je kan beter verklaren waarom bepaalde instellingen dat brengen wat jij graag in de groei zou willen zien
  • je kan gebrek verschijnselen sneller herkennen en weet deze daarna ook op te lossen
  • je begrijpt beter wat de klimaat invloeden zijn op de groei van de plant en hiermee kan je klimaat instellingen bewust inzetten
  • je weet hoe je standaard voedingsoplossingen kan berekenen

Goed om te weten: deze cursus is een opstap naar de vervolgcursus van Teeltspecialist gevorderd en Teeltspecialist expert

Doelgroep
Medewerkers bij kwekerijen of veredelingsbedrijven die willen doorgroeien naar de functie van teeltspecialist, maar niet beschikken over een agrarische opleiding.  

Deze cursus wordt ook aangeboden in het pools.

Aanpak
In Teeltspecialist Assistent wordt de theorie op een praktische manier bekeken. Ook is er ruimte voor praktijkgerichte vragen vanuit jouw eigen teeltervaringen. De trainers zijn ook mensen uit de praktijk en zij nemen jou graag mee in de wereld van de (glas)tuinbouw. Zij leren je graag de basiskennis die een goede Assistent Teeltspecialist hoort te weten. Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat.

De cursus bestaat uit een goede combinatie van theorielessen en praktische invulling:
- 4 avonden plantfysiologie A (basis)
- 5 avonden bemesting A (basis)
- 2 middagen techniek (praktijkopdracht)

Tijdens de techniek middagen probeert Lentiz op excursie te gaan naar een kwekerij, waar bijvoorbeeld naar de waterzijde kijken of wordt er een vakspecialist uitgenodigd, die je meeneemt in de meerwaarde van sensoren of het meten van luchtkwaliteit en wat je daar vervolgens mee kan. 

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden