nieuws

Nieuws

Zo is leren leuk

Zo is leren leuk
11 april 2019

Hoe kun je medewerkers motiveren om aan de slag te gaan met hun eigen ontwikkeling dat is een vraag die de adviseurs opleiding en ontwikkeling veel tegenkomen. Vaak is er enige weerstand om een cursus te volgen. Dit kan als oorzaak hebben dat de medewerker ooit een negatieve ervaring met leren heeft gehad in het verleden. Om deze weerstand weg te nemen is het belangrijk om te zorgen voor een positieve ervaring met leren. Maar hoe bereik je nu een positieve leerervaring?

Hierbij een aantal tips om ervoor te zorgen dat de medewerker met een goed gevoel terugkijkt op leren en gemotiveerd wordt om aan de slag te gaan met zijn ontwikkeling. Leren is een continue proces. Met een eenmalige goede cursus ben je er nog niet. Als eerste tip loop niet te hard van stapel kies eerst voor iets kleins en neem de tijd. Weten medewerkers niet wat ze moeten leren probeer dan eens taakroulatie om ze op nieuwe ideeën te laten komen.  Daarnaast is het belangrijk om medewerkers te stimuleren om zelf met antwoorden te komen als er een probleem is. Stuur ze op pad en bespreek de oplossing in het team.

Zijn er meerdere medewerkers die iets nieuws willen leren, maak er dan een in-company training van in een aparte ruimte, dat is minder bedreigend. Daarnaast helpen collega’s elkaar makkelijker. Combineer de training met iets leuks een borrel of etentje na afloop.  Stel samen van te voren een doel vast en kies voor een vorm van leren waarin niet alleen aandacht is voor de theorie maar waar ook een goede koppeling is met de praktijk. Dit heeft als resultaat dat de kennis gelijk toegepast kan worden in het werk.  Misschien is er een collega die kan helpen bij de uitleg of laat de trainer meelopen op de werkvloer zodat de kennis gelijk kan worden toegepast.

Wees niet te kritisch naar de medewerker, fouten maken mag, het moet zelfs anders leer je nooit wat nieuws. Is de weerstand tegen leren wat gezakt maak dan een plan, zodat iedereen aan de slag blijft met leren en zijn eigen duurzame inzetbaarheid.