nieuws

Nieuws

Wil jij een HBO diploma behalen?

wil-jij-een-hbo-diploma-behalen
26 april 2017

Wil je verder doorgroeien of toch nog eens graag een officieel HBO diploma halen? Dan heb je de keuze uit drie deeltijdopleidingen die gericht zijn op de tuinbouwsector.

 

  1. HBO Tuinbouw en Akkerbouw Aeres Hogeschool in Dronten
  2. HBO Bedrijfskunde en Agribusiness Aeres Hogeschool in Dronten
  3. Flexibele Deeltijd HBO opleiding Tuinbouw en Agribusiness in Delft

 

De verschillen tussen de opleidingen zitten met name in de manier van het aanbieden van de lesstof en de duur van de opleiding.

 

Bij de opleidingen Tuinbouw en Bedrijfskunde van de Aeres Hogeschool volg je een vast programma met 1 middag/avond les per week. In deze opleidingen wordt volgens een vooraf bepaalde volgorde vakken zoals bedrijfseconomie, marketing, logistiek ect. behandeld. De opleidingen zijn opgebouwd uit 2 delen; de Associate Degree van 2 jaar, daarna kun je doorstromen in het bachelor programma wat nog 2 jaar duurt, het totale programma duurt 4 jaar. Door het volgen van het bachelorprogramma is verdere specialisatie mogelijk. In dit deel zit ook een afstudeeropdracht die je uitvoert aan de hand van een praktijkcase. Bij aanvang van de opleiding moet je beschikken over minimaal 2 jaar werkervaring en een vooropleiding op minimaal MBO 4 niveau of Havo. Meer weten 13 juni is er een open avond.

 

Bij de opleiding Tuinbouw van Inholland wordt eerst gekeken over welke kennis, kwaliteiten en vaardigheden je al beschikt. Van daaruit wordt er een individueel lesprogramma gemaakt wat aansluit bij jouw eigen leerdoelen en de eindtermen van de opleiding. Om je leerdoelen te bereiken ga je aan de slag met opdrachten bij je werkgever of werk je samen medestudenten aan een opdracht. Daarnaast kun je deelnemen aan masterclasses, e-Learning en workshops. Je krijgt een leercoach toegewezen die jou begeleidt bij het leren. Bij deze opleiding moet je zelf aan de slag om de kennis te verzamelen en de opdrachten uit te voeren. Het vraagt veel zelfsturing. De duur van de opleiding hangt af van je voorkennis maar ligt tussen de 6 maanden en 4 jaar. Ook bij deze opleiding heb een je vooropleiding nodig op minimaal MBO 4 niveau of Havo. Meer weten 7 juni is er een open avond.

 

Wil je meer weten over deze opleidingen of bekijken welke opleiding bij je past neem contact op met Jolanda Rosloot Opleidingsmanager Kas groeit.