Nieuws

Westland-Delfland CollegeTour 2021

9 maart 2021

De glastuinbouw biedt veel kansen om te groeien. Door de enorme ontwikkelingen binnen de sector zijn de functies veranderd en verbreed. Er zijn extra mensen nodig en veel verschillende functies en vakgebieden zoals productiemedewerkers, leidinggevenden, technici, IT-ers, marketeers, verkopers, logistiek medewerkers, HR- en teeltspecialisten. Deze functies zijn zowel op mbo, hbo als universitair niveau. 

‘Studenten inspireren voor een toekomst in de glastuinbouw’

Jong, nieuw talent koppelen aan glastuinbouwondernemingen in met name de regio Westland, dát is het doel van CollegeTour 2021. Het online evenement wordt op 19 maart 2021 van 10:00 tot 12:00 uur georganiseerd door VNO-NCW Westland-Delfland en Glastuinbouw Westland in samenwerking met Kasgroeit.
 
Omdat techniek en robotisering steeds belangrijker wordt, ligt de focus met name op technisch geschoold talent en/of talent met een passie voor techniek. Het is voor het derde jaar dat CollegeTour wordt georganiseerd. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Colland Arbeidsmarktfonds.

Verschillende vakgebieden

Studenten die op zoek zijn naar een interessante stage, kunnen zich op vrijdag 19 maart laten inspireren door de glastuinbouw. 'In de glastuinbouw kun je namelijk alle kanten op', zo luidt de boodschap aan de studenten. Techniek, marketing, sales, communicatie, vormgeving, logistiek en teelt: de stages binnen de glastuinbouw zijn breed en divers.

Wat al deze stages gemeenschappelijk hebben, is dat er wordt gewerkt in een groene omgeving die altijd in beweging is. Tijdens CollegeTour op vrijdag 19 maart worden de ruim 500 studenten die zich hebben aangemeld, meegenomen in de wereld van de glastuinbouw en de uitgebreide mogelijkheden die er zijn in alle verschillende vakgebieden.

Voor ondernemers

Glastuinbouwbedrijven die interessante stages, afstudeeropdrachten of vacatures hebben voor deze doelgroep kunnen deze aanmelden bij Kasgroeit. Neem hiervoor contact op met Martijn van Velzen via 06-11211584 of m.van.velzen@kasgroeit.nl

Klik hier om live mee te kijken met de CollegeTour 2021 op 19 maart