nieuws

Nieuws

Werkgeversservicepunt Zoetermeer in gesprek met Kasgroeit

Presentatie Werkgeversservicepunt Zoetermeer
14 mei 2019

Dagelijks zijn de klantmanagers van het Werkgeversservicepunt in Zoetermeer in gesprek met werkzoekenden. Het zijn de klantmanagers die samen met de werkzoekenden kijken waar mogelijkheden zijn om te werken. Daarom is het van belang dat de klantmanagers zelf ook voldoende kennis hebben van de verschillende branches.

In dat kader was Kasgroeit uitgenodigd bij de klantmanagers om te vertellen over de glastuinbouw. Adviseur Arbeidsmarkt Jos Klop heeft een presentatie gegeven over de vele ontwikkelingen in de sector en wat dit vervolgens betekent voor de vraag naar arbeid van tuinbouwbedrijven.

Voor niet alle klantmanagers was bekend hoe divers het functieaanbod binnen de glastuinbouw is geworden. Van logistiek medewerkers, tot salesmensen en zelf HR managers. Het biedt kansen voor mensen op allerlei niveaus. 

Onze mooie sector heeft niet altijd een goed imago, bleek tijdens de bijeenkomst. Zo wordt het soms als een harde cultuur ervaren en flexibiliteit om bijvoorbeeld parttime te werken is er ook niet altijd. Tegelijk waren de aanwezigen onder de indruk van automatisering en verduurzaming van de bedrijven. Dit alles leverde een goed en verhelderend gesprek op.

Wil je ook advies over werken, leren of ontwikkelen in de sector? Neem dan eens contact met ons op!