Nieuws

Waarom werken als techneut in de glastuinbouw?

6 januari 2023

Ben jij op zoek naar een technische baan in de glastuinbouw? Dan bieden wij 'Sleutel aan je Toekomst'; een gratis werk-leertraject. Speciaal voor werknemers en werkzoekenden die zich willen ontwikkelen op gebied van techniek. In samenwerking met het ROVC en verschillende bedrijven uit de glastuinbouw leiden wij je op tot technisch medewerker.

Waarom werken als techneut in de glastuinbouw?

De glastuinbouwsector kent veel hypermoderne en innovatieve bedrijven die wereldwijd zorgen voor prachtige bloemen, planten, groenten en fruit. Maar de sector is veel meer dan dat. Er gaat een enorme techniek schuil achter deze bedrijven. De sector is continue in beweging. Technieken worden steeds innovatiever en daarmee is technisch personeel meer dan welkom. 

Vier redenen om in de glastuinbouw te werken:

  • Je bent het kloppende hart in het bedrijf; zonder jou staat de productie stil. Je hebt een belangrijke rol om de processen goed te laten verlopen.
  • Veel diverse technieken; Je komt veel hypermoderne en innovatieve technieken tegen tijdens je werk.
  • Geen dag is hetzelfde; Je werkt met verschillende machines of installaties. De werkzaamheden lopen erg uiteen, waardoor geen dat hetzelfde is.
  • Je werkt met een levend product; Mede dankzij jou genieten 17 miljoen nederlanders iedere dag weer van prachtige groenten, planten en bloemen die de sector biedt.

Wat ga je doen?

Ook zonder technische ervaring kun je deelnemen aan Sleutel aan je Toekomst. Heb jij affiniteit met techniek en ben je gemotiveerd om jezelf verder te ontwikkelen? Dan zoeken we jou. Wat ga je doen?

  • Werken: Je gaat werken bij een glastuinbouwbedrijf als onderhoudsmonteur en start met een jaarcontract. Je salaris is conform de cao glastuinbouw en afhankelijk van jouw kennis en ervaring. 
  • Leren: Na je proeftijd start je met de leerlijn Techniek om zo alle theoretische kennis van de techniek bij te spijkeren. In de praktijk word je gekoppeld aan een buddy die jou daar de kneepjes van het vak leert. 

Kom werken in de glastuinbouw en volg de Leerlijn Techniek

Dit jaar bieden wij je de kans om te werken bij één van de deelnemende bedrijven in Zuid-Holland. Zij bevinden zich in de regio's Zuidplas, Lansingerland, Westland, Voorne Putten en West-Brabant. Daarnaast volg je de Leerlijn Techniek. Een opleiding op maat met daarin verschillende vakopleidingen en modules. Meer weten?

Bekijk alles over Sleutel aan je Toekomst

Bekijk de video’s waarin Roy en Mhertab een goede indruk geven van hun succesvolle start als technisch medewerker in de glastuinbouw: