Nieuws

Wat was 2020 een bijzonder jaar!

17 december 2020

Er is maar één onderwerp waar ik liever niet over wil schrijven en dat onderwerp ga ik hier ook niet aansnijden. 2020 was een heel bijzonder jaar, omdat we ondanks dat het ons niet makkelijk gemaakt werd, toch hele mooie resultaten hebben neergezet. Net als veel bedrijven in de sector overigens, daarover horen we gelukkig positieve verhalen. En ondanks die positiviteit, die ook wel echt kenmerkend is voor de glastuinbouw, blijft het natuurlijk wel spannend. Ook nu weer!

Graag neem ik je mee langs een paar hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Nieuw talent:

Eén van onze speerpunten is de instroom van nieuw talent in de sector. Op de bijna 700 vacatures die we voor de sector mochten plaatsen hebben meer dan 1750 mensen gesolliciteerd. Bijna driekwart van deze sollicitanten komt van buiten de sector en daar zijn we trots op. Blijkbaar slagen we er met elkaar steeds beter in om de glastuinbouw zo te positioneren dat we aantrekkelijk zijn voor werkzoekenden.

Binden & Boeien:

Na de instroom van nieuwe mensen is het natuurlijk zaak om ze ook aan de glastuinbouw te binden. Daar ligt een belangrijke rol voor de glastuinbouwbedrijven waarin wij ze optimaal te faciliteren. Zo zijn we enthousiast aan de slag gegaan met in totaal 10 online masterclasses. In deze webinars die gedurende het jaar plaatsgevonden hebben namen we ondernemers en P&O-ers in de sector mee in interessante onderwerpen rondom het binden en boeien van medewerkers in een lerende organisatie.

P&O Expertisegroepen:

Daarnaast zijn we in januari gestart met een tweetal P&O Expertisegroepen. Deze groepen bestaan uit acht tot twaalf P&O-ers die eens per kwartaal bij elkaar komen, rondom een thema dat door de groep zelf wordt gekozen. In het afgelopen jaar stonden onder meer de onderwerpen onboarding van vaste- en flexmedewerkers en een intervisiebijeenkomst op het programma. De groepen zijn actief in Noord Holland en het noordoosten van Nederland.

Brancheopleiding Glastuinbouw:

Naast instroom en behoud van medewerkers is opleiding en ontwikkeling een belangrijk speerpunt van Kasgroeit. In oktober is de eerste groep van tien deelnemers gestart aan de Brancheopleiding Glastuinbouw. We hebben deze opleiding ontwikkeld in samenwerking met InHolland Academy voor werknemers die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van teelt of leidinggeven. De Brancheopleiding is een volledig op maat gemaakt individueel ontwikkeltraject. In maart 2021 start de volgende groep!

Plannen 2021-2023:

In september hebben we samen met onze initiatiefnemers CNV, FNV, Glastuinbouw Nederland en Plantum vooruit gekeken naar ons programma voor de komende drie jaar. Zowel voor bestuurders als ons team was dit een erg waardevolle dag, met belangrijke resultaten. In de komende periode zullen we in onze dienstverlening en communicatie meer focus gaan leggen op de werknemers in de branche. Onze boodschap daarbij is ‘neem de regie over je eigen loopbaan’. Natuurlijk moeten we dat dan wel faciliteren, dus daar ligt een mooie uitdaging!


Jeroen Verweij

Programmamanager Kasgroeit