nieuws

Nieuws

Wat is loopbaanbegeleiding?

wat-is-loopbaanbegeleiding
6 februari 2017

Niet voor iedereen is het even duidelijk wat loopbaanbegeleiding is. Ik zal het proberen uit te leggen in drie zinnen.

 

Loopbaanbegeleiding is met behulp van een coach mensen begeleiden in hun loopbaan. Met als resultaat dat medewerkers zichzelf beter leren kennen, zodat zij weten waar zij goed in zijn, wat zij kunnen ontwikkelen. Daardoor kunnen ze zelf meer richting geven aan hun loopbaan.

 

Als je dit zelf doet kost het al snel 750 euro voor een compleet traject. Via Kas groeit kunnen medewerkers gratis gebruik maken van een loopbaancoach.  

 

Medewerkers gaan vooral met zichzelf aan de slag. Wat vind ik leuk aan mijn werk wat minder? Wat is voor mij van belang bij een andere baan? Waarom ga je iedere dag fluitend naar mijn werk of waarom niet? Met andere woorden: wat is het zelfbeeld van de persoon en wat zijn de drijfveren. Als dat duidelijk is kan de koers worden bepaald. Een loopbaancoach is goed instaat iemand de spiegel voor te houden. De medewerkers ontvangen tools en tips vervolgens gaan zij zelf  aan de gang om hiermee te oefenen. Er wordt een doel geformuleerd; de volgende stip op de horizon.

 

Is het traject afgerond, dan kunnen de opleidingsmanagers van Kas groeit de medewerker weer verder helpen om dit doel te realiseren, bijvoorbeeld door het maken van een eigen opleidingsplan  met tussentijdse evaluatiemomenten. Mensen hebben vaak wel richting en ruggesteun nodig bij het realiseren van dit plan.

 

Belangstelling voor de loopbaanvoucher of wil je dat we de loopbaanvouchers via een kantinebijeenkomst op jullie bedrijf introduceren. Mail dan naar info@kasgroeit.nl.

 

Aanmelden voor de loopbaanvoucher kan via deze link.


 

De loopbaanvoucher wordt gefinancierd door het Colland Arbeidsmarktfonds en ESF Duurzame Inzetbaarheid subsidie.