nieuws

Nieuws

Voorbereid op de toekomst – Quincy de Wilde VG Berry

voorbereid-op-de-toekomst-n-quincy-de-wilde-vg-berry
26 november 2015

Quincy is sinds 2013 Assistent Bedrijfsleider bij VG Berry, een aardbeien kweker in Bemmel. Hij is de rechterhand van de bedrijfsleider. Dit houdt in dat hij het watergeven controleert, de vruchten telt, het blad meet, en een groep van 25 werknemers aanstuurt. Quincy: “Sinds mijn 14e werk ik in de glastuinbouw. Ik ben er eigenlijk ingerold. Ik had alleen vmbo en ben nooit aan een mbo opleiding begonnen. Daar heb ik altijd spijt van gehad en ik wilde dus terug naar school. Een vak leren, kennis vergaren. Mijn werkgever vroeg mij of het een idee zou zijn om de BBL opleiding Assistent Bedrijfsleider te gaan volgen. Een twee jarige opleiding waar diverse onderwerpen aan bod komen. Zowel teelt als management en leidinggeven als gewasbescherming. Ook een aantal algemene vakken kwamen aan bod zoals Nederlands, rekenen en Engels, waardoor ik nu een volwaardige mbo niveau 3 opleiding heb afgerond.

Voorbereid

Ik vind het prettig dat ik nu van sommige teeltaspecten de plant fysiologische achtergrond ken. En in het aansturen is het goed dat ik beter weet hoe ik op dingen moet reageren. Ik heb geleerd om mijn hoofd rustig te houden ook in stress situaties. Mensen nemen jouw stress over en dat is niet de bedoeling.

De toekomst

Mijn werkgever heeft mij gevraagd om bedrijfsleider te worden op een derde vestiging. Er is grond aangekocht om deze vestiging neer te zetten. Dat zullen buiten aardbeien worden op stellingen. Door de BBL opleiding heb ik nu het gevoel dat ik deze uitdaging aankan. In de toekomst zou ik wel een bemestingscursus willen doen om hier een betere achtergrond in te hebben”.

Wil jij ook voorbereid zijn voor de toekomst?

Neem contact op met één van onze opleidingsmanagers.