Nieuws

Vier je successen

5 mei 2022

In mijn laatste blog, alweer een jaar geleden, had ik het over het uit je comfortzone stappen om te veranderen of om veranderingen teweeg te brengen. Klopt, maar ik vertel niets geks als ik zeg dat dit ontzettend lastig is door drukte en de waan van de dag. Zaken waar je zelf enigszins invloed op kan hebben door nee te zeggen, hulp te vragen of door taken te delegeren. Makkelijker gezegd dan gedaan overigens. Daarnaast zijn er ook veel externe en maatschappelijke beïnvloeders. Zo ligt er een behoorlijke druk op de samenleving. We hebben te maken met een lastige arbeidsmarkt, #metoo, een oorlog in Oekraïne en Rusland en dan is het vertrouwen in de politiek ook ver te zoeken. Van deze externe beïnvloeders blijf ik verder af, maar ik merk wel dat ik hier verdrietig van word en het beïnvloedt toch ook mijn algemene humeur.

Des te meer redenen om stil te staan bij je successen. Dit kan zowel op het gebied van werk als privé. Tel je zegeningen en kijk vooral ook naar wat je wel hebt. Dit helpt je ook relativeren. Tenslotte is tegenwoordig niet alles meer vanzelfsprekend. Dus vier je successen! Wordt dit niet voor je gedaan? Hang dan zelf de slingers op!! Stilstaan bij successen wordt binnen veel organisaties nog wel eens vergeten en zelf denk je hier al helemaal niet over na. Want het is toch normaal, het hoort toch bij je werk of je wordt er tenslotte voor betaald. Allemaal waar, maar er zitten toch ook wat positieve effecten aan het juist wel vieren van je successen.

Tijd om die successen te vieren! Al is het alleen al om de drie volgende redenen:

· #1 Werkplezier

Stil staan bij wat je met elkaar bereikt hebt zorgt wel degelijk voor werkplezier. Je gaat fluitend de dag door, je bent energieker, je taken/werkzaamheden worden leuker en er ontstaat een gezellige en ontspannen sfeer. Dat alles draagt ook bij aan goede resultaten.

· #2 Groei en ontwikkeling

Een gemotiveerd persoon zit lekker in zijn vel, heeft het naar zijn zin en dat stimuleert je om jezelf uit te dagen en te ontwikkelen. Resultaat: persoonlijke groei. En dan hebben we het nog niet eens over het effect dat jij als blij ei hebt op je collega’s!

· #3 Teambuilding

Sta als team stil bij gezamenlijk behaalde resultaten en successen. Dit draagt bij aan het teamgevoel, een positieve sfeer en stimuleert samenwerken.

Het vieren van successen kan natuurlijk op allerlei manieren. Groot of klein. Tijdens een overleg, een ingelast moment, een borrel etc. Hoe? Dat maakt helemaal niet uit. Alleen al het feit dat je er voor jezelf of als team even bij stil staat helpt mij alleen al om elke dag weer fluitend en energiek aan het werk te gaan! Maak er wat moois van!

Haal jij nog voldoende plezier uit je werk? Ben je toe aan een nieuwe omgeving om dit plezier weer te ervaren? Laat het me weten als je een keer met mij in gesprek wilt.

 

Bron: Goedemorgen Groente