nieuws

Nieuws

Verandering doet groeien

verandering-doet-groeien
18 september 2018

Adviseur Opleiding & Ontwikkeling Jolanda Rosloot van Kasgroeit schreef de blog 'Verandering doet groeien' exclusief voor Goedemorgen Sierteelt

In de laatste dagen van de zomervakantie schrijf ik deze blog. Mijn kinderen genieten van het laatste dagje vrij met rommelen in huis en hangen op de bank. De kermis is in de stad en het regent, zoals het altijd doet tijdens de kermis. Over een paar dagen gaat iedereen weer volop aan de slag. Veel dingen blijken nog precies hetzelfde als je weer start na je vakantie. Je pakt je werkzaamheden op waar je was gebleven en de vakantie schuift al gauw naar de achtergrond. Maar bij Kasgroeit is er iets veranderd!


Net voor mijn vakantie is bekend gemaakt dat Kasgroeit en het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw hun activiteiten bundelen en samen verder gaan onder de naam Kasgroeit. Naast leren en ontwikkelen ligt de focus nu ook op diensten die zich richten op de arbeidsmarkt. Activiteiten zoals het geven van ontwikkeladvies, het maken van opleidingsplannen en ontwikkelen van nieuwe cursussen blijven maar worden uitgebreid met het invullen van vacatures, stimuleren van zijinstroom en ondersteuning bij HR. Één Kasgroeit voor alle vragen betreffende werken, leren en ontwikkelen in de glastuinbouw.


We waren al langer bezig te onderzoeken hoe we de glastuinbouw nog beter kunnen ondersteunen en naar een nog hoger plan kunnen tillen. Maar nu is de kogel door de kerk en kunnen we ons laten zien als één organisatie. En zo is het net of ik nu na mijn vakantie werk bij een nieuwe organisatie. Deze verandering brengt weer allerlei nieuwe uitdagingen met zich mee: het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening, het organiseren van workshops, samenwerken in een nieuw team en veel gesprekken met bedrijven en medewerkers om te bekijken waarin wij ze kunnen ondersteunen. Zo zijn er weer volop nieuwe uitdagingen in het nieuwe Kasgroeit die we samen kunnen oppakken.


Juist in deze tijd van verandering besef je weer hoe belangrijk het is dat iedereen meebeweegt met de ontwikkelingen van een organisatie. Kort gezegd hoe voorkom je dat medewerkers vastroesten in hun functie en blijven leren. Om hier aandacht aan te besteden organiseert het vernieuwde Kasgroeit dit najaar een workshop met het thema “Leren op de Werkvloer, hoe activeer je medewerkers”. In deze workshop gaan we aan de slag met hoe je ervoor zorgt dat medewerkers hun verantwoordelijkheid nemen, blijven leren en nieuwe ontwikkelingen oppakken. Wat kun jij daar als leidinggevende aan doen, wat is jouw rol? Samen met Anouk Groen van 2Knowhow gaan we 18 oktober praktisch aan de slag met dit onderwerp. Heb je belangstelling schrijf je dan snel in op de site van Kasgroeit want er is nog maar beperkt plaats. Tot ziens bij onze workshop! of als je een vraag hebt over werken, leren of ontwikkelen, neem dan snel contact met ons op!