nieuws

Nieuws

Van productiemedewerker tot planner

van-productiemedewerker-tot-planner
7 december 2016

Danny kreeg steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij Vitensa. Hij begon als productiemedewerker en is nu werkvoorbereider/ planner.  Hoe groeide hij hier naartoe?

 

In 2012 begon Danny bij Vitensa als productiemedewerker in de verpakkingshal. Hij stond aan de verpaklijn om tomaten in te pakken. Als snel kreeg hij er een taak bij; het keuren van de tomaten, waarvoor hij een cursus volgde bij TNI. Hij controleerde of de geoogste tomaten uit de kas de juiste kleur hadden en of ze niet gescheurd waren. Ook kreeg hij steeds meer administratieve taken erbij. Hij ging de orders voorbereiden, dus de werkbonnen en stickers uitprinten. Het aantal uren dat hij als productiemedewerker werkte werden er steeds minder. Zo groeide hij naar de functie van werkvoorbereider/ planner.

 

In deze functie brengt hij zijn uren vooral door achter een bureau. Naast het voorbereiden van de orders verzorgt hij nu ook de planning van de productiemedewerkers en de machines in de hal. Het komt erop neer dat hij bedenkt wie wat gaat verpakken en hoe. Daarnaast maakt hij ook overzichten in Excel. Binnen het bedrijf is hij de expert op Excel gebied. Voor alle afdelingen binnen het bedrijf kan hij draaitabellen maken of financiële overzichten. Bijvoorbeeld hoeveel arbeid is ingezet of wat er in welke periode is afgeleverd. De kennis van Excel deed hij op in een Excelcursus.

 

Elk jaar spreekt hij in zijn functioneringsgesprek af welke doelen hij wil bereiken. Hij afronden van de Excelcursus is daar een voorbeeld van. In zijn eerste functioneringsgesprek gaf hij al aan dat hij graag nieuwe dingen wil leren. In een assertiviteitstraining leerde hij in discussies zijn mening duidelijk maken. Ook leerde hij veel van zijn collega, de manager verpakkingshal.

 

Danny:In het begin dacht ik dat ik het plannen van de mensen en de machines nooit zou leren. Wij hebben nooit veel tijd om orders voor te bereiden. Soms moeten wij voor de volgde ochtend 07.00 een order afleveren voor een supermarkt. Hoe krijg je dat zo snel geregeld? Door veel mee te kijken met mijn collega en het daarna zelf te doen, kreeg ik dit onder de knie”.  

 

Wil je ook aan de slag met jouw eigen groei? Maak een afspraak met een opleidingsmanager van Kas groeit.