Nieuws

Vakantietips: Podcasts op een rij

Vakantietips: Podcasts op een rij
13 juli 2023

Voor je vakantie (of als je gewoon aan het werkt bent, maar wel wat leuke afleiding kunt gebruiken) hebben we wat leuke podcasts voor je op een rij gezet. Podcasts die jou misschien laten nadenken of een nieuw perspectief geven, voor jou persoonlijk en in je werk. 

Hoe ben jij zo?

Psychologen en vrienden Thijs Launspach en Lennard Toma zijn gefascineerd door persoonlijkheidsverschillen en geloven erin dat je jezelf niet hoeft te verbeteren, want het is al goed zoals je bent. Maar kennis over psychologie ken wel helpen om jezelf en anderen beter te begrijpen. Deze podcast is bijvoorbeeld leuk voor als je een leidinggevende functie hebt of werkt in een team, zodat je zelf ontdekt welke verschillende persoonlijksheidstypes er bestaan, hoe jij zelf bent en hoe je dit kan toepassen in jouw werk en in je team. Leef jij om te werken of werk je om te leven? Pas jij je snel aan binnen een groep? Hoe ga je om met controlfreaks en pechvogels, introverte pitbulls en neurotische types? 

No more boring learning

Als je kiest voor een training, dan wil je resultaat. Je wil dat je mensen veel leren, dat de tijd voorbij vliegt en je wil resultaten voor je organisatie. Je wilt meetbare resultaten. Maar hoe bereik je dit, zonder dat het saai is of mislukt? Dit is een podcast met stevige wortels in de wetenschap en takken tot ver in de lucht. Jeanne & Jan-Peter van Brain Bakery winden zich elke week op over onderwerpen rondom leren en ontwikkelen. Deze podcast is dus voor iedereen die met leren werkt; dus mogelijk interessant voor opleiders maar ook HR-medewerkers en leidinggevenden die willen dat hun personeel in de leerstand komt en zich blijft ontwikkelen.

Yara's Podglas

In een serie podcasts geeft Yara onder andere uitleg voer de verschillende elementen in de teelt en bemesting voor gewassen in de glastuinbouw. Welke functie hebben ze, hoe worden ze toegepast en wat gebeurt er bij tekort? Spijker je kennis op het gebied van teelt bij met deze podcast.

De Ben Tiggelaar podcast

Ben Tiggelaar interviewt wetenschappers over persoonlijke en professionele groei. Interessant voor iedereen die wil groeien, bezig is met groei en mensen in hun loopbaan begeleidt, op welk niveau dan ook.

KasGesprek 

KasGesprek is de podcast van Glastuinbouw Nederland over zaken die er toe doen in en om de kas.
Te beluisteren via soundcloud, Spotify, Apple Podcast en Google Podcast.

Beluister deze bovenstaande podcasts in je favoriete podcast app!