nieuws

Nieuws

Tuinbouw als tussenjaar

Aanbod om jonge mensen aan jouw bedrijf te binden
20 maart 2020

Het aantrekken en behouden van jonge medewerkers blijft belangrijk voor de toekomst van de glastuinbouwsector. Jongeren weten vaak niet welke studie zij na hun middelbare school willen volgen en kiezen steeds vaker voor een tussenjaar. Het project ‘Tuinbouw als Tussenjaar’ van Glastuinbouw Nederland speelt hierop in en biedt jongeren de mogelijkheid om al werkend ervaring op te doen en te ontdekken waar hun talenten liggen.

Het idee is dat de jongeren voor maximaal een jaar in dienst bij treden bij een glastuinbouwbedrijf. Naast het (reguliere) werk wordt hen de gelegenheid geboden om in de praktijk kennis te maken met vakgebieden die hen interesseren.

Jonge mensen leren van eigen ervaring in de praktijk

Aantrekken én behouden van jonge medewerkers is belangrijk voor de toekomst van de sector. Veel jongeren weten na hun middelbare opleiding niet welke studie zij willen volgen en kiezen voor een tussenjaar. Rond zo’n jaar is een hele business ontstaan, vooral gericht op het leren van een taal, vrijwilligerswerk of reizen. Wat niet gebeurt, is jonge mensen kennis te laten maken met het echte leven om op basis van eigen ervaring een betere keuze voor de toekomst te kunnen maken.

Tuinbouw als Tussenjaar

Tuinbouw als Tussenjaar speelt hierop in en biedt jongeren de mogelijkheid al werkend ervaring op te doen en te ontdekken waar hun interesses en talenten liggen. De opzet: jongeren treden voor maximaal een jaar in dienst bij het bedrijf. In dit jaar gaan zij gewoon aan het werk en verdienen een normaal salaris. Daarnaast wordt de jongere de gelegenheid geboden in de praktijk kennis te maken met de vakgebieden die hen interesseren (logistiek, ict, techniek, marketing). De jongere wordt gedurende het jaar gecoacht om op basis van de eigen ervaring de juiste (studie)keuze te maken.

Meerwaarde Tuinbouw als Tussenjaar voor jou als werkgever én jongere

Voor jou als werkgever…

  • … heeft een jaar de beschikking over een jonge, gemotiveerde medewerker
  • … geeft een positieve uitstraling aan het bedrijf en kweekt ambassadeurs voor de sector
  • … maakt, naast salaris, geen extra kosten (financiering door Fonds Colland Arbeidsmarkt)

De jongere…

  • … maakt kennis met de verschillende processen en leert én ervaart in de praktijk
  • … krijgt beter inzicht in het eigen talent om tot de juiste keuze voor de toekomst te komen
  • … verdient een prima salaris

Invulling is maatwerk

Pijlers van Tuinbouw als Tussenjaar zijn de intake, het persoonlijk ontwikkelingsplan en coaching.

  • De intake vindt plaats met de jongere en het bedrijf.
  • De uitkomsten worden vastgelegd in een persoonlijk ontwikkelingsplan; hierin worden de afspraken vastgelegd op welk vakgebied de jongere zich wil ontwikkelen en hoe het bedrijf dit mogelijk maakt.
  • Ook over de coaching worden afspraken gemaakt. Het bedrijf kan hier zelf invulling aan geven; er kan ook gebruik gemaakt worden van een ervaren (externe) coach in de persoon van Ted Duijvestijn. Mocht de jongere verdere ondersteuning nodig hebben, kan gebruik gemaakt worden van de loopbaanvoucher van Kasgroeit.

Aanmelden of meer weten

Is er binnen jouw bedrijf een scholier of student werkzaam die niet weet welke opleiding hij of zij wil gaan volgen én is het iemand die je langer aan je wilt binden? Tuinbouw als Tussenjaar biedt hiervoor de kans. Graag gaan wij met jou en de jongere in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Neem contact op voor een afspraak via tuinbouwtussenjaar@glastuinbouwnederland.nl of 06-22517234. Ook als je meer wilt weten over wat Tuinbouw als Tussenjaar voor jou kan betekenen.

Dit project maakt deel uit van de Human Capital Agenda van Glastuinbouw Nederland 2020–2022. De ondernemersgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs heeft het project goedgekeurd en wordt gefinancierd voor Colland Arbeidsmarkt.