nieuws

Nieuws

Technisch talent de sector in

technisch-talent-de-sector-in
21 februari 2019

Onlangs zijn we gestart met het project ‘Sleutel aan je toekomst’. We gaan medewerkers met technische affiniteit opleiden voor de functie van technisch medewerker binnen de glastuinbouwsector. Het idee is in de loop van vorig jaar ontstaan door de grote vraag vanuit de sector naar technisch personeel. De bedoeling is dat de deelnemers gaan werken en leren tegelijk. We richten ons op mensen die technisch zijn maar daar geen opleiding in hebben gehad, of hun beroep van hebben kunnen maken. Deelnemers starten op het niveau van technisch medewerker. 

We zijn inmiddels in de fase dat we bedrijven en deelnemers gaan werven. Op 7 maart organiseren we een bijeenkomst voor bedrijven over het project ‘Sleutel aan je toekomst in de kas’. We hebben inmiddels 12 beschikbare plekken bij bedrijven. Onlangs hebben we het eerste gesprek al gehad met een potentiële deelnemer. Deze persoon heeft in het verleden een opleiding in elektrotechniek gevolgd maar daar vervolgens nooit iets mee gedaan. Hij werkt inmiddels al achttien jaar bij dezelfde werkgever en ziet dit project als een unieke kans om toch weer iets met techniek te gaan doen. 

Om een indruk te geven van het werk van een onderhoudsmonteur in de glastuinbouw hebben wij onderstaand filmpje gemaakt.

 

 

Heb je interesse in dit project? Neem contact op voor een oriënterend gesprek!