nieuws

Nieuws

Stagiair biedt kansen voor glastuinbouw

stagiair-biedt-kansen-voor-glastuinbouw
24 juli 2018

Het schooljaar is weer ten einde en dus is het voor studenten tijd voor de volgende stap richting de arbeidsmarkt of het volgende schooljaar. Voor bedrijven is dit het moment om na te denken over de personele bezetting en uitdagingen voor het komende seizoen. 

 

Dit is het moment om na te denken over de inzet van stagiars. Kasgroeit is er om je te helpen met het formuleren van stageopdrachten en het vinden van stagiairs. De stagestimulator is hier speciaal voor in het leven geroepen.

De vraag naar specialisten op het gebied van logistiek, techniek, sales & marketing, management in de tuinbouwsector groeit. Jongeren met opleidingen in deze vakgebieden komen van buiten de sector en zullen niet direct aan een carrière in de glastuinbouwsector denken. 

Kasgroeit verbindt met de stagestimulator de tuinbouwsector met onderwijsinstellingen. Toenadering tot het onderwijs door middel van bedrijfsbezoeken en gastcolleges maar vooral inspirerende stages zijn een belangrijke manier om de tuinbouwsector aantrekkelijker te maken voor jongeren.

 

Iets om over na te denken tijdens de vakantie!

Zie je binnen jouw bedrijf kansen en mogelijkheden voor een stagiair? Of ben je bereid een groep studenten te ontvangen voor een bedrijfsbezoek? Neem dan contact op met Martijn van Velzen - de stagestimulator glastuinbouw van Kasgroeit via 06 – 11 21 15 84.

 

Het project Stagestimulator is een initiatief van Glastuinbouw Nederland en wordt gefinancierd door Colland Arbeidsmarkt fonds.