nieuws

Nieuws

Richard: “Mijn grootste uitdaging is om bij een teelt die uit balans is, de controle terug te pakken”.

richard-lmijn-grootste-uitdaging-is-om-bij-een-teelt-die-uit-balans-is-de-controle-terug-te-pakkenr
19 januari 2016

Richard Hendriks heeft het afgelopen jaar de cursus teeltspecialist Expert gevolgd bij Lentiz/Inholland. Richard: “de cursus was voor mij een verrijking, de afwisseling tussen de theorie en de vertaling door gastsprekers uit de praktijk gaven een mooie wisselwerking. Er is geen vast recept voor een teelt want er zijn allerlei zaken die van invloed zijn op de groei van je gewas. Ik ben nu meer strategisch gaan denken, wat zijn de gevolgen van een actie op de langere termijn en hoe kan ik de teelt nog beter sturen.”

 

Richard is met 13 jaar als scholier bij Growin komen werken. Na het afronden van de HAVO en een uitstapje in de transport sector is hij fulltime aan de slag gegaan bij Growin. Gedurende de afgelopen 10 jaar is hij gegroeid in de rol van teeltspecialist in combinatie met de techniek.

 

Hoe ziet de dagelijkse dag van Richard eruit. Richard “Elke ochtend start ik met het bekijken wat erin de nacht is gebeurd. Vervolgens is voor mij het gevoel met het gewas heel belangrijk, ik probeer 1/3 van mijn tijd door te brengen in de kas en werk dan mee zodat ik de stand van het gewas van dichtbij zie. Met deze informatie ga ik vervolgens de teelt fine tunen. Het leukste van mijn werk vind ik de afwisseling tussen denken en uitvoerend bezig zijn. Je onderneemt actie aan de hand van wat je ziet en er komt resultaat uit”.

 

Richard heeft de afgelopen jaren een aantal cursussen gevolgd om meer kennis te krijgen over de teelt, daarnaast is hij gaan meelopen met een studieclub en met de teeltvoorlichter. Maar het blijft niet bij cursussen over de teelt alleen. Richard “je moet altijd aan jezelf blijven werken er zijn continue veranderingen en nieuwe inzichten die je kunt gebruiken in je werk. Elk jaar of elke 2 jaar moet eigenlijk iets doen om je verder te ontwikkelen en bij te blijven”.

 

Bedrijfsinformatie: Growin
Groot: 7.5 ha
Teelt: Rode Paprika