Nieuws

Reanimeren van leren

22 januari 2021

Hectiek, drukte op de werkvloer en covid19 zijn allemaal zaken die dagelijks tijd vragen om je bedrijf draaiende te houden. Ontwikkeling van je bedrijf en de medewerkers komt hiermee misschien wat meer op de achtergrond. Maar stilstand is achteruitgang. In dit artikel geef ik je 3 tips om het leren binnen je bedrijf te reanimeren.

Tip 1. Leren in de praktijk

Je kunt ervan uitgaan dat medewerkers 70% van hun kennis en vaardigheden ontwikkelen door het opdoen van werkervaring en het oplossen van problemen. Op de werkvloer ligt de snelle winst om te leren. Pas taakroulatie toe. Taakroulatie leidt tot meer inzicht in de processen en flexibiliteit van de medewerkers. Gebruik de feedback om de processen te verbeteren.

Tip 2. Stimuleren tot leren is maatwerk

Bij het ontwikkelen van medewerkers heb je te maken met 3 groepen. De eerste groep medewerkers wil leren en neemt zelf het initiatief. Faciliteer en beloon deze groep. De tweede groep medewerkers wil wel leren maar hebben een zetje nodig om tot actie over te gaan. Ga in gesprek met deze groep en bekijk samen wat ze nodig hebben om aan de slag te gaan. De derde groep wil niet aan de slag. Kijk bij deze groep waar de weerstand zit en probeer deze weg te nemen.

Tip 3.  Leer van klanten

Nodig betrokken en kritische klanten regelmatig uit om de spiegel voor te houden en je organisatie van feedback te voorzien.

Meer weten neem contact op met Kasgroeit of kijk de masterclasses over het stimuleren van leren in de glastuinbouw terug op onze website.