nieuws

Nieuws

Opleiding teeltexpert start in november 2019

Opleiding teeltexpert start in november 2019
29 oktober 2019

Naar aanleiding van vragen uit het bedrijfsleven hebben Lentiz en Inholland Academy de opleiding Teeltexpert ontwikkeld. De opleiding start definitief op dinsdag 26 november a.s. vanuit Delft en het World Horti Center. Inschrijven is nog mogelijk, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Kennis van de teelt wordt steeds belangrijker binnen productiebedrijven. Hoe stuur ik een plant voor een optimale kwaliteit en productie, met oog voor een laag energieverbruik? Welke nieuwe technieken kan ik hierbij toepassen om mijn teeltplan te optimaliseren? En hoe vertaalt dat zich naar andere productielocaties op de wereld? Dit alles maakt het vak van teeltspecialist steeds complexer. 

Theorie en praktijk
De opleiding Teeltexpert bestaat uit vier blokken van elk vijf dagdelen: toegepaste biologie, klimaat en bemesting, teelt en energiemanagement. Het scholingstraject is afgestemd op werknemers die al ervaring hebben in de glastuinbouw en zich verder willen ontwikkelen tot teeltspecialist. Door middel van opdrachten die op het eigen bedrijf worden uitgevoerd, wordt de theorie gekoppeld aan de praktijk.

Meer informatie?
Bezoek voor uitgebreide opleidingsinformatie, downloads en actuele data de website:
https://www.inholland.nl/academy/opleidingen/agri-food-en-life-sciences/teeltexpert/


Voor inhoudelijke vragen:
Robin Snoek (opleidingsadviseur Agrifood) 
T: 06 15279786
E: robin.snoek@inholland.nl


Direct inschrijven:
https://www.inholland.nl/academy/opleidingen/inschrijven/inschrijvenpeoplesoft?opleiding=Teeltexpert