nieuws

Nieuws

Opleiding in de Spotlight: Masterclass residuen bestrijdingsmiddelen

opleiding-in-de-spotlight-masterclass-residuen-bestrijdingsmiddelen
12 september 2016

Worstel je ook met vragen over residuen van bestrijdingsmiddelen op groente en fruit? Wat moet je doen als te maken krijgt met een overschrijding van de waarden? Wanneer moet je producten gaat terughalen? Welke eisen worden er eigenlijk gesteld? Tijdens de masterclass residuen van bestrijdingsmiddelen van N&S Academy krijg je antwoord op al je vragen. 

 

In het eerste deel van de masterclass leer je meer over het resultaat van de analyse. Op welke wijze is de analyse tot stand gekomen? Welke bestrijdingsmiddelen worden er gebruikt? En waarom worden deze gebruikt? Er zal tijdens de bijeenkomsten ingegaan worden op de wijze waarop monsters worden genomen en geanalyseerd en de waardes wordt berekend. Daarnaast kijken we naar relevante wetgevingen voor de individuele bedrijven.

 

In het tweede deel wordt er gekeken welke acties je moet ondernemen als je te maken krijgt met een overschrijding van de norm. Je maakt een verbeterplan en kijkt naar welke preventiemaatregelen je kunt nemen. 

 

In de cursus wordt veel tijd besteed aan de koppeling tussen theorie en praktijk. De cursus vindt voor een deel plaats op het laboratorium bij Groen Agro Control. Enige voorkennis en ervaring is gewenst, bijvoorbeeld door het volgen van de workshop residuen bij N&S Academy. Geïnteresseerd in de cursus? De eerst volgende start 1 november 2016.

Inschrijven