Online Masterclasses

Online Masterclasses

Regelmatig delen wij actuele en relevante informatie over Werken, Leren & Ontwikkelen in de glastuinbouw via onze online masterclasses. Bekijk hieronder de onderwerpen van eerdere masterclasses, of kijk in onze agenda voor geplande masterclasses. Op de pagina’s van de specifieke masterclasses staat meer informatie over het onderwerp en kan de opname teruggekeken worden. 

 

 • Masterclass: Hoe help je Internationale medewerkers ontwikkelen?  In deze masterclass vertelt Anneke Postma meer over hoe je dit kunt aanpakken. Jacqueline Kroon - beleidsspecialist Arbeid Glastuinbouw Nederland vertelt meer over het doel en de aanpak van het masterplan: ‘Internationale werknemers’ en Martine van der Meer – HRM en communicatieverantwoordelijke bij Combivliet schoof aan om haar ervaringen vanuit Combivliet met ons te delen.

  Bekijk hier de Masterclass terug.

 • Masterclass: Hoe begeleid je een stagiair?  Collega's Romy Perizonius en Anneke Postma vertellen je hoe je stagiairs op de best mogelijke manier kunt begeleiden! Tijdens de masterclass gaan we in op het begeleidingsproces, het formuleren van de opdracht, de start, het inplannen van gesprekken en de manier van feedback geven.

  Bekijk hier de Masterclass terug.

 • Masterclass: Brancheopleiding Glastuinbouw  Op 31 augustus hebben we tijdens een Online Masterclass informatie gedeeld over de Brancheopleiding Glastuinbouw die zowel voor werknemers als werkgevers/leidinggevenden interessant is. De volgende lichting van de Brancheopleiding start op 29 oktober. Iets voor jou?

  Bekijk hier de Masterclass terug.

 • Masterclass: Hoe vind ik de juiste stagiair?  Veel jongeren zoeken een leuke en vooral leerzame stageplaats maar weten de weg naar de glastuinbouw niet altijd te vinden. Wil jij weten wat zij belangrijk vinden om te komen tot de juiste match?
  Bekijk hier de Masterclass terug.

 • Masterclass: Hoe hou je medewerkers vitaal en in beweging?


  Als werkgever wil je graag vitaal, betrokken, productief en goed inzetbaar personeel. In dit webinar gaan we in op de vraag: Hoe hou je medewerkers vitaal en in beweging?

  Bekijk hier de Masterclass terug
 • Masterclass: Hoe kom je tot een goed traineeprogramma


  Om jongeren te verleiden in de glastuinbouwsector te komen werken of talentvolle medewerkers te behouden gaan bedrijven aan de slag met het aanbieden van traineeships. Maar hoe kom je tot een goed traineeprogramma

  Bekijk hier de Masterclass terug.
 • Masterclass: Brancheopleiding Glastuinbouw


  Op 19 januari hebben we tijdens een Online Masterclass informatie gedeeld over de Brancheopleiding Glastuinbouw die zowel voor werknemers als werkgevers/leidinggevenden interessant is. Want goed gekwalificeerde medewerkers die meegroeien met veranderingen zijn van groot belang!

  Bekijk hier de Masterclass terug
 • Masterclass: Het stimuleren van eigen regie bij medewerkers  Dit webinar is onderdeel van een serie Masterclasses over: “Het stimuleren van leren en meegroeien van medewerkers in de glastuinbouw”. Deze derde masterclass staat in het teken van “Het stimuleren van eigen regie bij medewerkers”. Het nemen van de eigen regie vraagt een verandering in het gedrag van de medewerker. In deze masterclass bekijken hoe je dit kunt aanpakken.

  Bekijk hier de Masterclass terug
 • Masterclass: Wendbare en tevreden medewerkers  Dit webinar is onderdeel van een serie Masterclasses over: 'Het stimuleren van leren en meegroeien van medewerkers in de glastuinbouw". In deze tweede masterclass bekijken we aan welke knoppen je kunt draaien om medewerkers wendbaar en tevreden te houden met als inzet dat medewerkers blijven meegroeien met de ontwikkelingen van het bedrijf.

  Bekijk hier de Masterclass terug
 • Masterclass: Lerende organisaties in de glastuinbouw

  Dit webinar is onderdeel van een serie Masterclasses over: “Het stimuleren van leren en meegroeien van medewerkers in de glastuinbouw”. In deze eerste masterclass bespraken we de theorie en praktijk van “Lerende organisaties in de glastuinbouw”. Welke factoren spelen een rol bij de lerende organisatie en wat kun je hiermee in de praktijk.

  Bekijk hier de Masterclass terug

 • Masterclass: Hoe hou je medewerkers vast?

  Bekijk onze masterclass en we geven je hierover handige tips. Iedereen heeft eigen drijfveren om met plezier het werk uit te voeren. We gaan in de masterclass ook in op hoe je de drijfveren van jouw medewerkers kunt ontdekken en daarop kunt inspelen. Anneke Postma en Mara Juckers geven je tips en voorbeelden.

  Bekijk hier de Masterclass terug

 • Masterclass: Onboarding

  Wist jij dat 60% van de starters al binnen een paar maanden weer om zich heen kijkt naar een andere baan? Dat is zonde van de tijd, geld en moeite die jullie daar beiden in gestoken hebben! In deze online masterclass vertellen wij je hoe je dit kunt aanpakken. Vanaf het ondertekenen van het contract tot en met de eerste paar maanden, waarbij je de nieuwe medewerker inwerkt.

  Bekijk hier de Masterclass terug 

 • Masterclass: Technisch Talent

  Op donderdag 29 oktober om 15:00 uur bespraken wij de mogelijkheden van project ‘Sleutel aan je toekomst’ om nieuwe technische medewerkers te werven en op te leiden binnen je bedrijf. Ben jij op zoek naar technisch talent? Klik dan op onderstaande link voor meer informatie en bekijk de Masterclass terug.

  Meer informatie en Masterclass terugkijken 

 • Masterclass: Succesvol werven

  Deze Online masterclass van Kasgroeit gaat over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, achtergrond informatie en tips over de behoeftes van verschillende generaties. Met het opstellen van vacatureteksten kun je op de behoeftes

  Bekijk hier de Masterclass terug.
 • Masterclass: Voorkom een mismatch

  In deze online masterclass vertellen Anneke Postma (adviseur opleiding & ontwikkeling) en Marjolein van Dam (adviseur Arbeidsmarkt) je alles over hoe je een mismatch in het sollicitatieproces kunt voorkomen. Het internet staat vol met tips over hoe je als sollicitant de beste sollicitatiebrief schrijft en waar je op kunt letten tijdens je gesprek. Maar er is minder te vinden over hoe je als werkgever het beste de selectieprocedure kunt doorlopen. Daarom geven we tijdens deze online masterclass tips hoe je de juiste kandidaat selecteert en een mismatch voorkomt.
  Bekijk hier de Masterclass terug.