nieuws

Nieuws

Nieuwe editie Tuinbouw Atelier in oktober van start

1 januari 1970

Samenvatting

Vooraanstaande bedrijven in de tuinbouwsector slaan dit najaar opnieuw de handen ineen om het ondernemerschap en innovatievermogen van tuinbouwondernemingen structureel te bevorderen. Zij doen dit met een tweede editie van de leergang ‘Het Tuinbouw Atelier'.

In oktober van dit jaar gaat, na het succes van vorig jaar, een nieuwe en meer uitgebreide editie van het Tuinbouw Atelier programma van start, het Tuinbouw Atelier+.

De Nederlandse tuinbouw is wereldwijd toonaangevend. Het vormt een belangrijke motor van de Nederlandse economie. Echter, de crisis heeft er flink ingehakt. De rendementen van de tuinbouwondernemingen staan onder druk en diepte-investeringen blijven uit.

Het is de hoogste tijd dat tuinbouwondernemers afscheid nemen van de aanbodgerichte benadering van de markt. Er is een sterke groep van ondernemers die de potentie heeft de sprong naar de spreekwoordelijke champions league te maken. Die ondernemers willen wij steunen.

Het Tuinbouw Atelier+ programma is een gezamenlijk initiatief van toonaangevende bedrijven uit de tuinbouwsector. Middels deze leergang werken zij aan hun gezamenlijk doel het verdienvermogen van tuinbouwondernemingen en de tuinbouwsector als geheel te versterken. Onder de initiatiefnemers zijn o.a. Rijk Zwaan, Koppert Biological Systems, Inholland, Rabobank Westland & Berenschot.

Gedurende een intensief en interactief traject van vier maanden krijgen dertig tuinbouwondernemers de kans zich onder te dompelen in deze leergang. De deelnemers doorlopen verschillende plenaire bijeenkomsten en intervisiesessies waarin zijn tips en tricks aangereikt krijgen om een boost te geven aan hun ondernemerschap en het innovatievermogen van hun bedrijf.

Ben jij een ondernemer die zijn bedrijf naar een hoger niveau wil brengen? Neem dan contact op met Justin van der Starre voor meer informatie via mail (j.vanderstarre@berenschot.nl) of telefonisch 06-28822822