nieuws

Nieuws

Nieuwe aanwas voor de glastuinbouw

nieuwe-aanwas-voor-de-glastuinbouw
10 juli 2018

Het valt niet mee om nieuwe werknemers te vinden in deze tijd. Kas groeit helpt de sector hierbij door negen functies in beeld te brengen binnen de glastuinbouw. Van onderhoudsmonteur, marketingmedewerker tot teeltspecialist. Via video’s informeren en enthousiasmeren we geïnteresseerden voor functies binnen de glastuinbouwsector. Door deze video presentaties enthousiasmeren we zij-instromers voor de sector, laten we zien hoe innovatief de sector is en wat diverse functies in de glastuinbouw inhouden.

 

Vorige week was de eerste opnamedag. s ’Morgens waren we te gast bij Rik Paul van kwekerij de Zuidplas en brachten in beeld wat hij zoal doet op een dag in zijn functie als bedrijfsleider. In de middag bezochten we Martijn van den Bosch bij Potplantenkwekerij Leo Ammerlaan. Martijn is onderhoudsmonteur en lost met het team van de technische dienst de storingen op bij machines binnen de kwekerij. Beide heren werkten graag mee aan dit initiatief en besteedden een dagdeel om te laten zien hoe mooi hun werk is.

 

Zodra de video’s gemonteerd zijn, worden deze gepubliceerd op onze site en verspreid via social media. Met deze video’s richten we ons op scholieren en werkzoekenden die we bereiken via scholen, banenmarkten en het UWV. Als werkgever binnen de sector kun je de video’s ook inzetten om potentiele werknemers een beter beeld te geven over de inhoud van het wat het werk binnen jouw bedrijf.

 

Hulp nodig bij het werven van nieuwe werknemers? Neem contact op met Mara Juckers.

 

   

Rik Paul - Bedrijfleider bij Kwekerij de Zuidplas

  Martijn van den Bosch - Onderhoudsmonteur bij Leo Ammerlaan