nieuws

Nieuws

Navigeren met behulp van je drijfveren

navigeren-met-behulp-van-je-drijfveren
3 augustus 2016

In gesprekken met medewerkers en tijdens de loopbaancafé’s van Kas groeit, hebben we het over ‘drijfveren’. Wat zijn jouw belangrijkste drijfveren? Deze vraag is niet voor iedereen even makkelijk te beantwoorden.

 

‘Een echte drijfveer motiveert je om door te gaan als anderen opgeven’

 

Hoe ontdek je jouw belangrijkste drijfveren? De onderstaande vragen kunnen daarbij helpen:

 

  1. Waarvan raak ik in een flow (je vergeet de tijd en bent met plezier aan het werk)? En waarom?

Waar ben je dan mee bezig en is dat juist meer denken of juist doen? Dingen zelf onderzoeken of juist andere mensen helpen? Op de voorgrond of op de achtergrond? Wanneer voel je dat je in je kracht staat, wanneer heb je het gevoel dat alles klopt en is jouw energie in balans?

 

  1. Wat trekt mijn belangstelling?

Welke onderwerpen in de wereld boeien je enorm, waar zou je eigenlijk alles van willen weten? Losstaand van je huidige werk of het specifieke nut van de kennis?

 

  1. Wat raakt mij?

Welke onderwerpen in het nieuws, de maatschappij of je nabije omgeving raken je in je hart en roepen je op om actie te ondernemen? En waarom raken deze onderwerpen je zo diep?

 

Navigatiesysteem

Bovenstaande vragen geven inzicht en antwoorden. Het kan best zijn dat, als we onze drijfveren ontdekken, we merken dat we niet meer op de juiste plek zitten. Dan kun je stappen ondernemen om van omgeving te veranderen of van functie. Onze drijfveren fungeren dan als navigatiesysteem. Veranderen kost energie en dat lukt niet altijd in je eentje. In het najaar starten we met de campagne: ‘Fluitend in de kas’. Hoe blijf je met plezier aan het werk? Tijdens deze campagne helpen we je te navigeren. Er worden weer loopbaancafés georganiseerd en je kan ‘gratis’ loopbaanbegeleiding krijgen van een ‘erkende coach’.  Meer informatie over de voorwaarden volgt binnenkort. Hou onze website in de gaten. Heb je nu al belangstelling en wil je meedoen aan de ‘pilot’. Geef je dan op via a.postma@kasgroeit.nl.

 

Anneke Postma, opleidingsmanager, Kas groeit.