nieuws

Nieuws

Mogelijkheden voor de Gelderse glastuinbouw

mogelijkheden-voor-de-gelderse-glastuinbouw
9 januari 2019

De provincie Gelderland geeft ruim 460.000 euro subsidie voor Gelderse tuinbouwbedrijven. De bedoeling van de subsidie van de provincie Gelderland is dat agrarische bedrijven hun marktpositie verbeteren. Aan de ene kant door bijscholing, aan de andere kant door meer jongeren te trekken en de scholen dichter bij de innovaties te halen. Mara Juckers: “Dit is ook voor de glastuinbouw die wij helpen in deze regio een enorme kans. Ik help glastuinbouw bedrijven bij het maken van een strategische bedrijfsopleidingsplan. Zo help ik ze hun bedrijf toekomst bestendig te maken.”

Miljoenenbedrijven

Een kwekerij runnen in deze tijd is heel wat anders dan vroeger. Kwekers zijn nu vaak miljoenenbedrijven met personeelsleden, die soms ook rechtstreeks hun eigen spullen verkopen in het buitenland. De tuinbouw is volop in beweging en staat wederom aan de vooravond van fundamentele veranderingen. Ondernemers doen er verstandig aan zich bewust te zijn van deze veranderingen en daarop voor te sorteren in hun bedrijfsvoering.

Mara Juckers “Bij een strategisch bedrijfsopleidingsplan kijk ik samen met de ondernemer naar de toekomstplannen van het bedrijf. We bekijken welke kennis heeft de ondernemer en zijn werknemers hiervoor nodig. En dus welke trainingen en cursussen.”

Bedrijfskunde voor de tuinbouw

Een groep van 18 ondernemers is vooruitstrevend en begonnen met de training Bedrijfskunde voor de Tuinbouw Bommelerwaard. HAS Hogeschool verzorgt deze bedrijfsopleiding in samenwerking met de Rabobank Bommelerwaard, Goesten & Opdam Financieel Adviseurs en Fidus Advies. Deze ondernemers leren over het creëren van een toekomstbestendig bedrijf en de weg vrij te maken voor nieuwe producten, processen en verdienmodellen.

Een deel van deze training kan worden gesubsidieerd met het geld van de provincie. Deze training is onderdeel van het strategische bedrijfsopleidingsplan. 

Voor glastuinbouw ondernemers in de provincie Gelderland: Wil je ook aan de slag om jouw bedrijf toekomstbestendig te maken? Neem contact op met Mara Juckers.