nieuws

Nieuws

Met 'Gezond Beleid' aan het breinleren

met-gezond-beleid-aan-het-breinleren
20 september 2016

Hoe wij reageren en leren heeft te maken met de werking van ons brein. Door daar meer over te leren kun je de medewerkers of je collega’s positief beïnvloeden. Afgelopen donderdag stond tijdens de bijeenkomst van ‘Gezond Beleid’ het ‘breinleren’ centraal. De afgelopen jaren zijn er grote ontdekkingen gedaan op het gebied van de werking van het brein. Deze ontdekkingen zijn breed en direct toepasbaar in de werkpraktijk van leidinggevenden, HR adviseurs, directie en helpen om het maximale uit het brein te halen.

 

Als leidinggevende / HR / werkgever heb je een grote invloed op de mindset van je medewerkers. Medewerkers vragen om feedback maar willen eigenlijk graag een keer een compliment horen.

 

De tip van Gertie Verreck van Thaeles was dan ook: “Begin de vergadering met iets wat de afgelopen week goed ging en vertel waarom het goed ging”.  

 

Het is van belang om je eigen mindset te kennen; heb je een groei of een fixed mindset? Het aanleren van groeimindset creëert motivatie, eigenaarschap en productiviteit binnen organisaties. Bij een groeimindset ben je gericht op ontwikkeling, oefenen en doorzetten, coachen en sta je meer open voor feedback om daar dan ook weer van te leren. Iemand met een groeimindset zal dan ook eerder zeggen: dat iemand wel iets kan maar mogelijk nog wat moet leren, iemand met een fixed mindset zal eerder zeggen: dat gaat toch niet lukken. Mensen met een fixed mindset zien talent als aangeboren, het is zoals het is.