nieuws

Nieuws

Meer weten over Het Nieuwe Telen

meer-weten-over-het-nieuwe-telen
24 mei 2016

''Kas als energiebron” heeft een uitgebreid aanbod gericht op het toepassen van Het Nieuwe Telen (HNT). Behalve diverse cursussen en een handboek zijn er nu ook weblectures. Hierbij het aanbod op een rij.

 

Basiscursus

In het najaar start de basiscursus in deze cursus leert u hoe u HNT kunt toepassen op uw bedrijf, zonder dat het nodig is te investeren in nieuwe technieken. Een groep van maximaal 12 deelnemers komt gedurende het seizoen 8 keer bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten maakt u kennis met de theoretische achtergronden van HNT en leert u hoe dit op het  bedrijf in de praktijk kan worden gebracht. Meer informatie.

 

 

Vervolgcursus

In de vervolgcursus wordt de kennis van de basiscursus verder verdiept en indien nodig herhaald. Dit gebeurt in vier bijeenkomsten verspreid over het jaar. De groepen worden zoveel mogelijk per teelt samengesteld omdat nog meer dan in de basiscursus de nadruk ligt op de ervaringen bij het toepassen van HNT. Meer informatie

 

Handboek

Het boek ‘De basisprincipes van het Nieuwe Telen’ is in opdracht van “Kas als Energiebron” geschreven door drie onderzoekers die aan de basis van HNT staan. De schrijvers zijn Peter van Weel (Wageningen UR Glastuinbouw), Jan Voogt (Hoogendoorn Growth Management) en Peter Geelen (Plantmonitoring.NL).

Met het handboek krijgen telers een compleet overzicht van de achtergronden van Het Nieuwe Telen en de ervaringen die de afgelopen jaren zijn opgedaan. Vraag hier het boek aan.

 

Weblectures

De diverse aspecten uit Het Nieuwe Telen worden in korte weblectures (filmpjes) behandeld. De weblectures zijn bedoeld als ondersteuning bij het volgen van een cursus over HNT of bij het lezen van het handboek. De onderwerpen van deze weblectures zijn: het psychrodiagram, praktische toepassingen van HNT en de plantbalansen eind juni verschijnen er nog een aantal nieuwe weblectures.

 

Bekijk hier de weblectures