nieuws

Nieuws

Mara Juckers: 'Om de 5 jaar loopbaancheck'

mara-juckers-om-de-5-jaar-loopbaancheck
26 oktober 2016


Zelf ben ik er ook weleens tegenaan gelopen. Twijfel over of ik in mijn functie wel doe wat ik echt wil en het beste kan. Vragen over welke functie dan echt goed bij me past. Maar aankloppen bij mijn baas deed ik niet. Als hij zou weten dat ik erover nadacht ergens anders te gaan werken zou hij me misschien anders behandelen.

Mara Juckers - Opleidingsmanager - Kas groeit

 

Het is naar mijn mening onhandig dat loopbaanvraagstukken of opleidingsvraagstukken vaak alleen vanuit de branche georganiseerd worden. Vanuit de branche kun je subsidie krijgen op scholing. Maar er worden natuurlijk geen cursus gesubsidieerd buiten de sector. Zij gaan er niet aan mee betalen om jou de sector uit te helpen. Dit heeft consequenties voor de keuzes die mensen maken over hun loopbaan.

 

In de bouw heeft iedereen iedere vijf jaar recht op een loopbaanadvies. Dat vind ik een goede zaak, iedere vijf jaar een soort loopbaancheck. Doe ik nog wel wat bij me past en hoe zorg ik dat ik duurzaam inzetbaar blijf. Voor werknemers binnen de glastuinbouw zijn er nu loopbaanvouchers beschikbaar. Let op; een loopbaanvoucher wordt nog wel eens verwisseld met een scholingsvoucher. Maar deze voucher is dus niet in te zetten voor het volgen van cursussen, maar echt om te onderzoeken wie je bent, wat je kunt, wat je wilt, en hoe je dat kunt bereiken. Naar mijn mening een zeer positieve ontwikkeling.

 

Bron: http://www.potplantennet.nl/potplanten/nieuws/om-de-5-jaar-loopbaancheck/