nieuws

Nieuws

‘Nu vallen alle stukjes op hun plek’

lnu-vallen-alle-stukjes-op-hun-plekr
17 december 2015

Een veelzeggende uitspraak van een deelnemer van de cursus Teeltspecialist Expert. Afgelopen dinsdag was de laatste bijeenkomst van deze opleiding. Na een jaar lang elke twee weken een bijeenkomst werd er teruggekeken naar wat er allemaal behandeld is het afgelopen jaar.

 

Naar aanleiding van vragen uit het bedrijfsleven hebben Kas groeit, Inholland en Lentiz de opleiding teeltspecialist opgezet. Afhankelijk van je voorkennis kun je instromen in de opleiding op het niveau van assistent, gevorderde of expert.

 

Het expert deel begon met toegepaste biologie, ging verder met bemesting en klimaat, vervolgens werd teeltkunde behandeld. Het laatste onderwerp was energiemanagement. De opleiding werd afgerond met een eindopdracht, waarin alle opgedane kennis kon worden toegepast. Deelnemers geven aan dat zij nu meer verbanden kunnen leggen tussen de theorie en praktijk en onderzoek beter kunnen vertalen naar hun eigen bedrijf.

 

Tot slot schetste Peter Klapwijk een beeld van de toekomst van de glastuinbouw gekoppeld aan de eisen van de consument en de markt. Peter eindigde zijn verhaal met een metafoor “Het maakt niet uit of je in een zwembad of oceaan zwemt, als je maar goed kunt zwemmen”. Een mooie uitspraak die van toepassing is op de deelnemers van de cursus. De deelnemers kunnen nu nog beter zwemmen.

 

Wil jij ook de opleiding Teeltspecialist Expert gaan volgen? De volgende startdatum is in februari 2016. Klik voor meer informatie of schrijf je direct in via deze link!