nieuws

Nieuws

Leonard van Wijk kijkt vooruit

leonard-van-wijk-kijkt-vooruit
16 juli 2015

‘Verkoop kan professioneler’

“Ik heb behoefte aan een verkoopcursus”, gaf Leonard van Wijk gelijk aan. Dat was zijn antwoord op de vraag hoe hij zichzelf nog zou willen ontwikkelen. Leonard: “Verkoop is een punt dat professioneler kan binnen mijn bedrijf”.

 

Sinds twee jaar heeft Leonard zijn eigen kwekerij: Lion Star. Hier kweekt hij Santini’s in verschillende kleuren.  Zijn afzet gaat gedeeltelijk via de groothandel en gedeeltelijk via de retail. Het bedrijf werkt samen met vijf andere kwekerijen die verbonden zijn aan het samenwerkingsverband F1Flowers.

 

“Op dit moment groeit de rechtstreekse handel. Handelaren komen regelmatig op het bedrijf om te praten over hun wensen, de bloemspecificaties en de eisen van hun klanten. Ik wil een betere gesprekspartner worden voor deze partijen. Bloemenhandelaren zij scherp. Ik zou graag wat verkoopvaardigheden ontwikkelen om daar beter mee in gesprek te kunnen. Door bijvoorbeeld betere contractafspraken te leren maken”, geeft hij aan.

 

Leonard is continu bezig de markt inzichtelijk te krijgen. Hij volgt de ontwikkelingen op de voet. Welke eisen stelt de consument? Hoe gaat dat veranderen en hoe kun je daar als kweker op inspelen? Daar blijft hij over nadenken. Leonard: “Dat is onderdeel van het ondernemerschap”. Marketing is het gedeelte wat vooraf gaat aan verkoop. Tijdens de cursus komt ook dit marketing gedeelte aan bod.

 

Ook interesse in deze marketing verkoop training?

Geef uzelf of uw werknemers op voor deze cursus: Marketing en Verkoop