nieuws

Nieuws

Laatste plekken cursus Teelt in het Pools

Laatste plekken cursus Teelt in het Pools
18 oktober 2019

Op initiatief van Glastuinbouw Nederland heeft Lentiz Cursus & Consult de cursus Teeltspecialist in het Pools ontwikkeld in samenwerking met Kasgroeit.

Bas Hanemaayer (HRM Manager bij Agro Care):

“We weten allemaal dat het in deze arbeidsmarkt steeds lastiger wordt om mensen te interesseren voor de teelt. De mensen die dat willen zijn schaars. Ik benut dan graag het talent van de Poolse werknemers die meer in hun mars hebben. Het zonde om het potentieel wat ik al binnen mijn bedrijf heb lopen, niet te benutten”.

Bas heeft één van deze werknemers aangemeld voor de nieuwe cursus Teeltspecialist assistent in het Pools. Op initiatief van Glastuinbouw Nederland heeft Lentiz Cursus & Consult deze cursus ontwikkeld in samenwerking met Kasgroeit.

Het niveau van deze cursus is vergelijkbaar met MBO3+ niveau. In 9 bijeenkomsten leren de deelnemers de basis onderwerpen zoals: de bouw van de plant, osmose, waterhuishouding, celdeling, voedingstoffen, mineralenhuishouding, bemesting, grondstoffen, substraten etc.

Bekijk de informatie over de cursus in het pools!

Praktische informatie:

  • Startdatum:      Donderdag 14 november van 14.30 uur tot 17.30 uur
  • Data:                Plantfysiologie op 14, 21,28  november en 12 december
  •                         Bemesting op 9, 16,23, 30 januari en 6 februari
  • Locatie:             Westland
  • Kosten:              €1.175,- per deelnemer.
  • Colland subsidie: 60% voor werknemers die onder de cao glastuinbouw werken.

Heb jij ook een Poolse werknemer waar je meer uit wilt halen? Bekijk hier de cursus informatie en geef hem/haar op voor deze cursus: Teelspecialist Assistent in het Pools.