nieuws

Nieuws

Kip of het ei, wie was er eerder?

Kip of het ei, wie was er eerder?
20 juli 2020

Wie weet het antwoord?! Dezelfde vraag kunnen we ook stellen voor de stages, wat doe je eerst? Zoek je een geschikte stagiair en creëer je dan een passende opdracht? Of maak je een uitnodigende stageopdracht en vindt je daar een geschikte stagiair voor?
Studenten, die buiten de groene opleidingen studeren, interesseren voor de glastuinbouw vraagt een sterk stukje werving en overtuigen en dus ook een mooie stageopdracht. Dus start met een interessante stageopdracht. Maar hoe pak je dat aan, Kasgroeit kan je hier bij helpen.

Stageopdracht formulieren

Veel werkgevers in de glastuinbouw sector staan open voor stagiairs. Alleen horen wij regelmatig "Laat de studenten maar komen, dan vinden we wel een passende opdracht’’. Effectiever is het om een concrete opdracht te formuleren, waar studenten enthousiast van worden en direct op kunnen reageren. Zo enthousiasmeer je studenten direct voor de glastuinbouwsector. Helaas ervaren wij nog regelmatig dat veel studenten deze branche voorbij lopen. Een stageopdracht kan je inzetten als wervingsmiddel, waarmee je concreet kan laten zien wat de glastuinbouwsector te bieden heeft. Dus om in de termen van de kip en het ei te spreken, zorg eerst de stageopdracht dan de stagiair.

Interesse in de sector

Veel studenten die een opleiding volgen in de vakgebieden techniek, marketing, sales of hrm denken veelal niet gelijk aan de glastuinbouwsector, als ze op zoek gaan naar een stageplaats. Voor studenten van de agrarisch opleidingen (AOC) is dit vanzelfsprekender. Maar juist jonge talenten die buiten de AOC een opleiding volgen, zijn nu en in de toekomst nodig in de glastuinbouwsector. Door het formuleren van een aantrekkelijke opdracht, ga je zelf ook goed nadenken over wat zij voor het bedrijf kunnen betekenen.

Kasgroeit adviseurs

Heb je een vraagstuk binnen het bedrijf, die je door een stagiair wil laten onderzoeken en uitvoeren? Heb je hulp nodig bij de formulering van een aantrekkelijke stageopdracht én bij het uitzetten van de opdracht? Kijk op onze pagina van de stagestiumulator, daar staan veel tips en tools voor het opstellen van een stageopdracht. We komen graag bij je langs om je te helpen bij het maken van een opdracht. Wij kunnen je helpen door het leggen van contact met het onderwijs en het vinden van geschikte stagiair.
Wij kijken uit naar je reactie!