nieuws

Nieuws

KBB Holland over: leidinggeven en samenwerken

kbb-holland-over-leidinggeven-en-samenwerken
7 april 2015

Als leidinggevende werk je veel samen. Zowel binnen je eigen team, als met collega leidinggevenden of de directie. Binnen een kwekerij gaat samenwerken niet altijd vanzelf. Iedereen is druk bezig met zijn eigen stukje binnen het productieproces.

 

KBB Holland besloot daarom met een aantal leidinggevenden de training communicatie en samenwerking te volgen. Eigenaar en P&O manager Georgette Bouwman vertelt:

 

Georgette: “De resultaten zijn al merkbaar. Naar aanleiding van de cursus zien we op de werkvloer dat medewerkers beter samenwerken, elkaar beter weten te vinden en bewuster bezig zijn met timemanagement en prioriteiten stellen.

 

Roel van der Hoek van Deintus Training & Coaching gaf deze training. Georgette: “Roel voelt goed aan wat voor bedrijf wij zijn. Onze mensen zijn graag aan het werk en hebben niet altijd even veel zin om geschoold te worden; het zijn ‘echte werkers’. Je moet wel iemand hebben die aansluiting heeft met je mensen en dat heeft hij. Roel maakte onderwerpen bespreekbaar, zoals het aanspreken van je leidinggevende, en hij had een praktijkgerichte benadering; hij gaf de mensen handvatten waar ze in de praktijk iets mee konden. Toen het over timemanagement ging kregen onze leidinggevenden bijvoorbeeld actielijstjes te zien hoe ze prioriteiten kunnen stellen maar besproken ze ook de cirkel van invloed.”

 

Meer informatie over opleiden en ontwikkelen of cursussen? Neem contact op met Mara Juckers opleidingsmanager glastuinbouw, 06-301 082 61.