Nieuws

Kasgroeit op mainstage op de Virtuele Banenbeurs

29 maart 2022

Young professionals opgelet: wil jij bijdragen aan de wereld van morgen en aan de slag met de allernieuwste innovaties? Dan is de glastuinbouw dè sector voor jou. Kasgroeit staat 7 april op de Virtuele Banenbeurs om met je in gesprek te gaan over jouw toekomst.  

Wij zijn op 7 april te vinden op de Virtuele Banenbeurs om met je in gesprek te gaan over jouw toekomst in de glastuinbouw. Bezoek onze stand, maak een praatje met een van onze Adviseurs in de meet & greet, maar vergeet vooral niet in te loggen bij onze kick off op de mainstage: Feeding & greening the world.  

Praktische info 

  • Plaats: online 
  • Tijd: 09.30 tot 16.30
  • Doelgroep: studenten, eindejaars-studenten, young professionals 
  • Kosten: gratis 

Meld je aan

Mainstage: Feeding & greening the world 

7 april 09.30 - 10.10 uur

Heel gaaf! We mogen de kick off verzorgen op de mainstage. En als we iets doen, dan doen we het goed! Onze host Tim Senders gaat in gesprek met twee gastsprekers uit de sector. Zij vertellen je meer over de weg die zij hebben bewandeld en wat zij nu bijdragen aan het voeden en het groener maken van de wereld. Want als je iets wilt bijdragen aan deze wereld dan is de glastuinbouw dè sector waar jij wilt werken.  

 

Onze host Tim Senders 

Tim Senders is presentator en programmamaker van o.a. Streetlab, Betreden Op Eigen Risico, Willem Wever, Op avontuur met de Opa van Tim en het programma How Do They Do It? voor Discovery. Tim gaat met onze gastsprekers in gesprek over hun ontwikkeling in de sector en wat er in deze sector te halen valt als werknemer.  

(fotograaf: Jip Broeks)  

Gastspreker | Stijn Baan 
Stijn werkt al vanaf jongs af aan bij Koppert Cress. Koppert Cress is een teler van natuurlijke, innovatieve ingrediënten, diechefs kunnen  gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Het assortiment bestaat uit vers gekiemde plantjes (cressen) en andere eetbare bloemen en bladeren (specialties) verzameld van 100% natuurlijke, aromatische planten. Stijn mocht Tom Waes voor zijn programma Reizen Waes ontvangen bij Koppert Cress. Bekijk de aflevering hier.

Gastspreker | Annelies Looije 
Annelies is operationeel directeur bij Looye Kwekers. Gestart in 1946 en telen hun smaakvolle tomaten inmiddels op zo'n 25 hectare. Looye Kwekers verpakt en vermarkt zelf haar tomaten waarin marketing een grote rol speelt. De focus ligt op smaak: wij telen Looye Honingtomaten® en Looye JOYN tomaten® die bij groenten speciaalzaken en verschillende retailers in Europa te koop zijn. Zowel in de rassenkeuze als de teeltmethode gaan we voor smaak: we kiezen voor rassen die heerlijke tomaten geven, maar moeilijk te telen zijn. 

 

 

Kijktip 

Wil jij weten waarom de glastuinbouw zo'n gave sector is om in te werken? Bekijk deze video. David Attenborough geeft een megacompliment voor waar ons kleine landje groot in is 🌱