nieuws

Nieuws

Kas groeit en het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw zoeken versterking!

kas-groeit-en-het-mobiliteitscentrum-glastuinbouw-zoeken-versterking
8 februari 2018

Heb jij een duidelijke visie op arbeid in de sector glastuinbouw?

Kas groeit en het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw zijn beide initiatieven van sociale partners in de glastuinbouw om werkgevers en werknemers in deze sector te ondersteunen op het gebied van arbeid en ontwikkeling. 

 

Onze uitdaging

Kas groeit en het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw zijn tijdens het begin van de crisis ontstaan. Nu de crisis voorbij is komen er in een rap tempo nieuwe uitdagingen op het gebied van arbeid op de sector af. Beide organisaties willen inspelen op deze uitdagingen. Daarvoor moeten wij onze rol opnieuw formuleren.

We zetten daarbij in op vijf pijlers:

  • Instroom van nieuw talent in de sector stimuleren;
  • Behouden van mensen voor de sector;
  • Duurzaam ontwikkelen van werknemers;
  • Samenwerking tussen de arbeidsmarkt en het onderwijs verbeteren;
  • Professionaliseren van het HR beleid binnen de bedrijven; ‘aantrekkingskracht’.

De bedoeling is dat de huidige teams van Kas Groeit en het Mobiliteitscentrum een worden. Op de lange termijn willen wij dé organisatie worden op het gebied van arbeid in de glastuinbouwsector. Om deze doelstelling te bereiken zijn wij op zoek naar versterking.

 

Wie zoeken we dan precies?

Omdat we in een overgangssituatie zitten van oude naar nieuwe activiteiten is het lastig te zeggen wat we zoeken. We kunnen nog niet concreet zeggen wat iemand op dag één gaat doen. We moeten allemaal langzaam in onze nieuwe rol gaan groeien. Uiteindelijk ga je een rol spelen bij de invulling van één of meerdere van de hierboven genoemde pijlers. Dat we je nu nog geen klip-en-klaar verhaal kunnen aanbieden maakt deze functie in onze beleving juist interessant; we verwachten input van jou over de route voor de nieuw te varen koers.

 

Belangrijk is in ieder geval dat onze nieuwe collega feeling heeft met de glastuinbouwsector, of de agrarische sector in het algemeen. We zoeken iemand die al wat ‘bagage’ met zich mee brengt. Je bent nu bijvoorbeeld al enige jaren werkzaam in de uitzendbranche als accountmanager, je bent recruiter bij een werving- en selectiebureau, of je bent werkzaam als personeelsadviseur binnen de glastuinbouwsector. We zoeken iemand met HBO plus werk- en denkniveau en een opleiding op het gebied van Personeel & Arbeid. Je hebt een visie op het onderwerp arbeid en dan specifiek voor de glastuinbouwsector. We zoeken iemand met flair die zorgt voor nieuw elan binnen ons team. Je bent een overtuigende persoonlijkheid die in staat is om werkgevers en werknemers uit de glastuinbouwsector in beweging te krijgen. Wel nuchter, passend bij de sector.

 

Nieuwsgierig geworden?

Wij komen graag met je in contact om je enthousiast te maken over onze plannen. Neem voor meer informatie contact op met Frank van Baarle (Senior Mobiliteitsadviseur) op telefoonnummer 06 15 12 42 24. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan jouw motivatiebrief en CV naar Jeroen Verweij (Programmamanager Arbeidsmarkt en Ontwikkeling) jeroen.verweij@actor.nl.