nieuws

Nieuws

Jolanda: oogstmedewerker Tomaat: ‘De tijd staat niet stil’

jolanda-oogstmedewerker-tomaat-lde-tijd-staat-niet-stilr
7 april 2016

De meeste medewerkers in de tuinbouw denken; ‘ik ben te oud om nog iets leren, de jeugd neemt het over, “moet” nog tot mijn pensioen’. Of er wordt gedacht; ‘ik werk maar in een kas’.

 

Dat maar kun je wel weglaten. “Nederland is en blijft een wereldspeler op landbouwgebied en is na de VS nog steeds de grootste exporteur van agrarische producten in de wereld. De sector verdient dan ook een groot compliment.” (Bron: Rijksoverheid)

 

Ook zijn er ontwikkelingsmogelijkheden voor elke medewerker in de tuinbouw. Kas Groeit kan jou en je werkgever hiermee helpen.

 

Groeizaam voorbeeld
Jolanda Geurts is in 2009 gestart bij biologisch tuinbouwbedrijf BioVerbeek als parttime oogst-medewerkster tomaten. Destijds gaf ze aan zich verder te willen ontplooien binnen BioVerbeek. Gezien haar beoordelingen, opleidingen en ervaring gaf BioVerbeek haar die mogelijkheid. Ze kreeg de taak erbij om het personeelsgedeelte van de website te voorzien van items. Ook coördineerde ze de vertalingen van de bedrijfsfilms en fotoshoots. Elke maand maakt ze de nieuwsbrieven voor de medewerkers. Ook hielp ze met het schrijven van teksten voor de nieuwe website van BioVerbeek en verzorgt ze de wekelijkse posts op Facebook.

Dit zijn haar taken, buiten de werkzaamheden in de kas. Maar wat vandaag goed is, kan morgen beter.

 

Tijd staat niet stil
Op dit moment zijn er minder PR-taken te doen voor Jolanda. Hoe kan zij haar bijdrage aan BioVerbeek leveren in de toekomst? En hoe kan ze zichzelf blijven ontwikkelen? De toekomst is niet te voorspellen maar je kunt wel voorbereidingen treffen. Ze ging aan de slag met een traject bij Kas groeit. Jolanda:Ik voerde verschillende gesprekken met Mara, opleidingsmanager bij Kas groeit. Face to face, via de mail en telefonisch. We bespraken mijn ideeën over hoe ik mijn talenten kan inzetten bij BioVerbeek. En natuurlijk bespraken we de mogelijkheden binnen BioVerbeek met Fons Verbeek”.

 

Jolanda:Mara hielp ook bij het invullen van mijn persoonlijke groeiplan. Het is toch fijn als iemand meedenkt en doorvraagt. Vaak zitten de dingen wel in mijn hoofd. Maar het is een hele kunst om dit ook op papier te zetten”.

 

Er zijn stappen gemaakt. Jolanda heeft haar talenten in beeld, heeft nagedacht over hoe ze die kan inzetten bij BioVerbeek en heeft haar groeiplan ingevuld. Jolanda:Ik kan niet voorspellen maar in de toekomst sluit ik een leidinggevende rol niet uit. Als daar mogelijkheden voor zijn. Op aanraden van Mara ga ik een test invullen om te bekijken of ik leidinggevende capaciteiten heb”.

 

Ook aan de slag met een persoonlijk groeiplan met Kas groeit? Neem contact op met Mara of haar collega’s.