nieuws

Nieuws

Interview Frank Jeene, workshopleider

interview-frank-jeene-workshopleider
2 mei 2017

Tijdens de workshop ‘Leiding geven in de 21ste eeuw’ gaan we met elkaar in gesprek over leiding geven. Waarom is het de moeite waard om naar de workshop te komen?

 

Frank: Ik vertel een duidelijk verhaal zonder franje en bij mij vallen mensen niet in slaap. Het heet niet voor niks een workshop. Centraal staat tijdens de workshop het thema leidinggeven. Hoe anticipeer je op je medewerkers? Daar wordt vrij moeilijk over gedaan maar eigenlijk is het heel simpel; heb respect voor degene die tegenover je staat of zit en behandel hem/haar zoals jezelf behandeld wilt worden, dan gaat het vanzelf. Als je aandacht voor je medewerkers hebt, gaan ze voor je door het vuur’.

 

Frank Jeene heeft jaren als leidinggevende gewerkt bij defensie en later als trainer/coach, maar vindt zichzelf niet een typische militair. Alleen zijn stem, daarmee houdt hij iedereen goed wakker.

 

Defensie besteedt veel aandacht aan opleiding en ontwikkeling en daar heeft Frank ruimschoots gebruik van gemaakt. Hij werkt graag aan zijn eigen ontwikkeling, maar vooral ook aan die van anderen: ‘Het is mijn passie om anderen te helpen bij hun ontwikkeling’.

 

Als je leiding geeft moet je zelf ook wel over bepaalde competenties beschikken.

Frank:je moet empathisch vermogen hebben en je moet het leuk vinden om je bezig te houden met de ontwikkeling van medewerkers. Deze talenten kun je bij jezelf verder ontwikkelen door er in de praktijk mee aan de slag te gaan.”

 

Wil je deelnemen aan de workshop leiding geven in de 21ste eeuw? Meld je dan hier aan.


 

Dit project wordt gefinancierd door het Colland Arbeidsmarktfonds en ESF Duurzame Inzetbaarheid subsidie.