nieuws

Nieuws

Inspirerende stages voor meer talent in de tuinbouw

23 april 2013

De tuinbouw heeft innovatieve vakmensen nodig die nu en in de toekomst willen werken in een sector die voorop loopt in oplossingen als het gaat om voedsel, energie en water. Inspirerende stages moeten het imago van de sector onder jongeren verbeteren en de tuinbouw aantrekkelijk maken als werkgever. Het meldpunt stages, ontwikkeld onder de vlag van de Greenport Horti Campus, moet hier een impuls aan geven. Want een inspirerende stage is de beste kennismaking met de beroepspraktijk.

Carrièrekansen in de tuinbouw

Een goede stageplek of inspirerende afstudeeropdracht levert een grote bijdrage aan het imago van de sector. Want ervaring in een sector die een breed scala aan carrièrekansen biedt op allerlei niveaus, draagt meer bij aan het imago dan een campagne waarin we zelf vertellen hoe innovatief en duurzaam de sector is. Jongeren kunnen via stages kennismaken met een dynamische sector, die internationaal georiënteerd is. In de Greenport Horti Campus werken bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheid samen om de kennis in de greenport te versterken. Via drie aansprekende kenniscentra (in Westland, Oostland en Barendrecht) en 37 projecten, waarvan het meldpunt stages er één is, wordt gewerkt aan een kwalitatief goed en actueel kennisniveau, waarmee ook de innovatie in de sector een impuls krijgt. Of het nu gaat om veredeling, techniek, marketing, logistiek of bedrijfskunde; de komende jaren zal de vraag in de sector naar gekwalificeerde mensen alleen maar toenemen.

Matchmaker

De Greenport Horti Campus heeft een sterk netwerk van onderwijs-en kennisinstellingen in de regio. Van VMBO, MBO, HBO tot universiteiten worden continu verbindingen gemaakt tussen ondernemers en studenten. Veel bedrijven hebben een stagevraag, maar kunnen die niet matchen met het aanbod. Scholen zoeken inspirerende stageplekken, maar kennen de weg niet naar de juiste bedrijven. Het meldpunt stages kan die match maken. Maar ook suggesties voor een betere aanpak van stages en afstudeeropdrachten, vragen over de invulling van stages of zelfs klachten over stages kan men terecht bij het meldpunt. Het meldpunt stages is een samenwerking van de Greenport Horti Campus, LTO Noord Glaskracht en LTO Groeiservice. Bedrijven, onderwijsinstellingen en studenten kunnen mailen naar stages@ghcmail.nl.