nieuws

Nieuws

Ine Prins: ‘Wij willen dat onze werknemers nieuwe dingen leren’

ine-prins-lwij-willen-dat-onze-werknemers-nieuwe-dingen-lerenr
27 februari 2017

Voor Ine persoonlijk is het heel belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen. Ine: “Als ik 1 of 2 jaar geen cursus heb gedaan dan denk ik het wordt weer eens tijd om iets te leren en dan heb ik er weer zin in om iets nieuws op te pakken”. De laatste cursus die Ine heeft gevolgd is een trainingsdag over de Roos van Leary van Karin de Galan. Ine: ''Omdat ik zelf duidelijk de meerwaarde van een opleiding zie en het leuk vind om te doen, vind ik het soms lastig om me in te leven in mensen die dat niet hebben“.

 

Loopbaancafé
Hoe zorgt Ine Prins ervoor dat ook haar werknemers in beweging komen? Enige maanden geleden organiseerde Kas groeit een loopbaancafé bij Prins Orchidee. Tijdens dit loopbaancafé gingen de werknemers aan de slag met hun  groei, ontwikkeling en de eigen inzetbaarheid.

 

Wat is voor Prins Orchideeën de belangrijkste reden om aan te slag te gaan met de ontwikkeling van medewerkers? Ine: “Ons bedrijf bestaat nu 35 jaar. We hebben een grote groep medewerkers die al langer dan 12,5 jaar bij ons in dienst zijn. Door aan de slag te gaan met ontwikkeling wordt de blik van de medewerkers verruimd en ontstaan er nieuwe inzichten”.

 

Voor Ine is het belangrijk dat medewerkers nieuwe dingen uitproberen, buiten de deur gaan kijken van het eigen bedrijf of een cursus oppakken. Zelfs als het zo lijkt dat een cursus in eerste instantie los staat van het werk. Ine: “Door het volgen van een cursus of opleiding komen mensen in een verandermodus, dit geeft nieuwe energie en ideeën. Op een gegeven moment sluipt het erin een mentaliteit van het gaat al jaren zo, we doen wat we kunnen en het is goed zo. Maar misschien zijn er andere manieren waarmee zaken slimmer aangepakt kunnen worden”.

 

Bewustwording
Op dit moment zetten we in op het stimuleren van de bewustwording van de veranderingsbehoefte van ons bedrijf en de voordelen die het volgen van een cursus oplevert. Ine: “Stiekem had ik gehoopt dat de medewerkers door het loopbaancafé gelijk naar me toe zouden komen met de vraag mogen we die of die cursus volgen”. Voor Ine is dan ook nu de kunst om ervoor te zorgen dat het niet alleen een voornemen blijft om met ontwikkeling aan de slag te gaan maar het ook tot uitvoering te brengen. In de komende voortgangsgesprekken staat het onderwerp ontwikkeling en cursussen dan ook uitgebreid op de agenda. De loopbaanvoucher van cao partijen, die medewerkers een traject bij een loopbaancoach aanbiedt sluit daarbij mooi aan. Ine: “Ik ben bang dat de naam “loopbaancoach” medewerkers wat afschrikt, zo van ik wil helemaal geen andere (loop)baan. Maar zo’n traject kan juist ook interessant zijn om te bekijken op welke manier je binnen je functie wat verder kunt ontwikkelen. Hoe zorg je er voor dat je interessant blijft voor het bedrijf en ook echt een bijdrage kunt blijven leveren. Zo’n loopbaancoach gaat daarover met medewerkers in gesprek. Ik zal medewerkers ook zeker stimuleren om van deze gouden kans gebruik te maken”.

 

Een kijkje in de keuken van een ander bedrijf helpt mensen ook bij het krijgen van een bredere blik. Prins Orchideeën wil daarom enkele bedrijfsbezoeken gaan organiseren om medewerkers te laten zien  wat er allemaal gebeurt en kan buiten het eigen bedrijf.

 

Ine Prins heeft een MBA studie afgerond en richt zich bij Prins Orchideeën op de personele organisatie, interne communicatie en de optimalisatie van processen. Daarnaast is zij werkzaam als bestuurslid bij LTO Glaskracht Westland, Gastdocent bij Lentiz en organisatieadviseur bij familiebedrijven.

 

Meer weten over het loopbaancafé neem contact op met de opleidingsmanager Jolanda Rosloot. Of download deze flyer.