nieuws

Nieuws

In gesprek met Pascale Wismans Loopbaanadviseur James

in-gesprek-met-pascale-wismans-loopbaanadviseur-james
13 april 2017

De mens en zijn loopbaan is de rode draad in Pascale haar eigen loopbaan. Na een aantal waardevolle ervaringen in diverse functies is Pascale per januari 2017 in dienst bij James. Pascale is één van de loopbaanadviseurs van James die in gesprek gaat met de aanvragers van de loopbaanvouchers.

 

Waarom is het zo belangrijk om aan de slag te gaan met je loopbaan?

Pascale: De wereld om ons heen beweegt en verandert. Er zijn veel technologische ontwikkelingen die functies doen veranderen en doen verdwijnen, denk o.a.  aan de invloed van robotisering. We weten ook dat we me met z’n allen langer moeten blijven doorwerken en dat arbeidsverhoudingen flexibeler worden. Al deze ontwikkelingen vragen om meer flexibiliteit en wendbaarheid van werknemers en organisaties. Dat betekent dat je af en toe moet stil staan bij je werk en je loopbaan.

 

Pascale geeft aan dat het prettig is om over je loopbaan na te denken op het moment dat er nog geen noodzaak voor is. Stel jezelf regelmatig een aantal vragen of bespreek deze met mensen in je omgeving of met je leidinggevende. Benut ik mijn talenten, waar ben ik goed in, wat kan/wil ik leren maar ook zit ik nog lekker op mijn plek, wil of kan ik dit werk blijven doen? Allemaal vragen die je helpen om je bewust te zijn hoe je in je werk zit en je scherp houden of je je werk nog met plezier kunt (blijven) doen. Op het moment dat je fysieke klachten krijgt of je werk is niet meer leuk dan kan het veel meer pijn doen en kost het ook veel meer energie om met je loopbaan aan de slag te gaan.

 

Hoe ziet een loopbaanadvies traject bij James eruit?

Pascale: Er wordt altijd gestart met een intakegesprek. Belangrijk is dat er een klik is tussen de loopbaanadviseur en de deelnemer. Op basis van de intake worden testen en opdrachten klaargezet die aansluiten bij de (loopbaan)vraag die iemand heeft. Op basis van de resultaten van de testen, de opdrachten en de gesprekken stelt de deelnemer met ondersteuning van een loopbaanadviseur een persoonlijk actieplan op. Het loopbaantraject bij James kun je dan ook zien als maatwerk. De loopbaangesprekken vinden plaats op de locatie die de deelnemer kiest, dit kan zijn op de werkplek of juist buiten de werkomgeving.

 

Meer weten over het loopbaantraject van James klik dan hier.

 

Ook gebruik maken van de loopbaanvoucher? Vraag hem aan.

 

Vragen? Bel gerust, Jolanda Rosloot Opleidingsmanager Kas groeit.


 

De loopbaanvoucher wordt gefinancierd door het Colland Arbeidsmarktfonds en ESF Duurzame Inzetbaarheid subsidie.