nieuws

Nieuws

In gesprek met Agata Wolters

in-gesprek-met-agata-wolters
23 februari 2017

Vandaag ben ik in gesprek met Agata Wolters van Language Switch. Na een opleiding als taaldocente in Nederland geeft Agata sinds 5 jaar cursussen Nederlands - Pools en Pools – Nederlands binnen agrarische bedrijven.

 

Agata merkt tijdens haar lessen dat de meeste deelnemers een goede band met hun medewerkers willen opbouwen zodat ze elkaar begrijpen en behalve over het werk ook over andere zaken kunnen praten. Agata: “Mensen komen niet alleen op cursus om de volgende 1.000 woorden te leren maar ook om te leren over de cultuur van elkaar. Het leren van een taal gaat niet zonder kennis over de cultuur”.

 

Haar cursussen houdt Agata graag praktisch, ze begint tweetalig in de cursus, maar steeds meer schakelt ze over naar de taal die de deelnemers willen leren. Huiswerk hoort er ook bij, door middel een e-learning, filmpjes, liedjes en uitdagende opdrachten wordt er naar gestreefd om in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk van de taal te leren. Agata: Ik ben tijdens mijn cursussen niet alleen bezig met de taal maar ook met de toepassing hiervan op de werkvloer en in het dagelijkse leven, zodat je na de cursus de kennis direct kunt gebruiken”. De werkgever en werknemer kunnen aangeven wat zij willen leren en dit wordt toegepast in de cursus.

 

De cursus bestaat uit 10 lessen van 2.5 uur met wekelijks circa 1.5 uur huiswerk. Agata: “Mijn eerste tip is zet je navigatie om in de taal die je wil leren en rij zo naar huis, zodat je de taal regelmatig hoort en op een gegeven moment kan dromen”.

 

Agata is van origine Pools en in 2008 bracht de liefde haar naar Nederland. Ze is in Polen afgestudeerd als bedrijfseconoom en als docente Duits. Bent u geïnteresseerd in de cursus Nederlands voor Poolse medewerkers?  Colland geeft voor medewerkers die onder de cao glastuinbouw vallen en direct in dienst zijn 50% subsidie op de cursus kosten.

 

Voor meer informatie over taaltrainingen neem contact op met de opleidingsmanager Jolanda Rosloot.