nieuws

Nieuws

HR-coach on the job

hr-coach-on-the-job
3 december 2015

Afgelopen jaar had Nicole een persoonlijke coach die haar hielp de P&O taken op te zetten binnen Kiep Flower. Waarom koos ze voor deze vorm van leren en wat leverde dat op?

 

Nicole den Hartog heeft een opleiding als directiesecretaresse gevolgd, maar werkt 6,5 jaar als administratief medewerker bij Kiep flower. Ze doet de boekhouding, facturatie, urenregistratie, lonen en de controle of alles wat naar de veiling gaat afgerekend wordt.

 

Haar taken zijn uitgebreid met een aantal P&O taken: onder andere het maken van arbeidsovereenkomsten en het aannnemen van nieuwe werknemers.. En ze functioneert o.a. als vertouwenspersoon. Maar ze had helemaal geen achtergond op P&O vlak. Nicole: “Als het gaat om opleiden sta ik overal voor open, maar het moet wel iets te maken hebben met mijn werkzaamheden in de praktijk”.

 

Nico Kiep, de eigenaar van Kiep flower, volgde een HBO deeltijd opleiding aan de HAS. De docent die de module HR gaf besprak de mogelijkheden van coaching on the job. Dit sprak haar aan. De coach,  Maarten van Eeuwijk, kwam een aantal keren op het bedrijf. Nicole: “Eerst hebben we samen alle hoofdpunten van HR omschreven. Daarna hebben we per onderwerp beschreven wat we al hadden binnen de organisatie en wat we wilden bereiken. Bijvoorbeeld als het gaat om ziekteverzuim”. 

 

Nicole: “Momenteel ben ik bezig met het maken van een Powerpoint presentatie. Hierin beschrijf ik  wat er speelt binnen het bedrijf. En voor welke zaken ze bij mij terecht kunnen. Dit was een tip van de coach. Als ik deze af heb geef ik de presentatie aan alle personeelsleden".

 

Nicole: “Ik vond het heel fijn dat deze manier van leren heel praktijk gericht is. De coach was mijn steun in de rug om deze nieuwe P&O taken daadwerkelijk vorm te geven. Het is fijn dat ik hem af en toe nog kan mailen als ik vragen heb. De grootste verandering is dat ik zelfverzekerder ben geworden. Omdat de P&O taken nu professioneel zijn opgezet".