nieuws

Nieuws

Hoe ga jij je ontwikkelen in 2016?

hoe-ga-jij-je-ontwikkelen-in-2016
7 december 2015

Het einde van het jaar is in zicht. Nog even de drukke kersttijd door en dan weer vol energie het nieuwe jaar in. Een moment om even stil te staan bij het afgelopen jaar en bij de toekomst. De ontwikkelingen gaan steeds sneller en hoe ga je ervoor zorgen dat je bijblijft in je vakgebied.

 

Wellicht is 2016 het jaar om je nog verder te ontwikkelen. Voordat je kiest om bijvoorbeeld een opleiding te volgen is het belangrijk om een aantal zaken op een rij te zetten. Hier een aantal vragen die je kunt gebruiken ter voorbereiding.

 

Begin met het op een rij zetten waar jij goed in bent. Vaak kost het minder moeite om je verder te ontwikkelen als je interesse daar ligt. De vervolgstap is om op een rij te zetten waar je minder goed in bent? Onderdelen waar je minder goed in bent zijn vaak lastiger om te ontwikkelen dit vergt extra inzet en tijd.

 

Als je een functieomschrijving hebt pak deze er eens bij. Hoe ziet jouw functie er op papier uit, zet op een rij of je voldoet aan alle functie eisen. Waar zou je in kunnen ontwikkelen om nog beter te functioneren in je huidige functie. In welk onderdelen zou je je verder kunnen ontwikkelen.

 

Maar waar liggen je ambities over 5 of 10 jaar wat je wil je dan hebben bereikt en hoe ga je daar komen. Welke middelen ga je inzetten om je ambitie waar te maken, een opleiding of meelopen met een collega of coaching.

 

Als eens wilt sparren met een onafhankelijk persoon neem dan contact op met de opleidingsmanagers van Kas groeit.